Forgácsfánk 4. recept

Forgácsfánk 4.
Forgácsfánk 4.
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik planétás kártyájáról való a recept. Gyerekkorom nagy kedvence.

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, rumot, pici sót és a cukrot kikeverjük.
  2. Beledolgozzuk a lisztet.
  3. Két cipót formálunk belőle, enyhén lekenjük mindkettőt olajjal, és fél órát pihentetjük.
  4. Késfok vékonyságúra nyújtjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és derelyevágóval 10 cm hosszú, 4-5 cm széles csíkokat készítünk belőle.
  5. Ezek közepét derelyevágóval behasítjuk, és a tészta egyik sarkát a hasítékon áthúzzuk.
  6. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük, vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 816
elküldve: 3
receptkönyben: 186
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
844