Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forgácsfánk 4.

Forgácsfánk 4.
Forgácsfánk 4.
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik planétás kártyájáról való a recept. Gyerekkorom nagy kedvence.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, rumot, pici sót és a cukrot kikeverjük.
  2. Beledolgozzuk a lisztet.
  3. Két cipót formálunk belőle, enyhén lekenjük mindkettőt olajjal, és fél órát pihentetjük.
  4. Késfok vékonyságúra nyújtjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és derelyevágóval 10 cm hosszú, 4-5 cm széles csíkokat készítünk belőle.
  5. Ezek közepét derelyevágóval behasítjuk, és a tészta egyik sarkát a hasítékon áthúzzuk.
  6. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük, vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 44 796
elküldve: 4
receptkönyvben: 194
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

842
tojássárgája 5 db
tojás 1 db
tejföl 1 ek
rum 1 ek
1 csipet
cukor 1 ek
finomliszt 35 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek
napraforgó olaj 2 dl