Forgácsfánk 4. recept

1 adag
844
kcal
Forgácsfánk 4.
Forgácsfánk 4.
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik planétás kártyájáról való a recept. Gyerekkorom nagy kedvence.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, rumot, pici sót és a cukrot kikeverjük.
  2. Beledolgozzuk a lisztet.
  3. Két cipót formálunk belőle, enyhén lekenjük mindkettőt olajjal, és fél órát pihentetjük.
  4. Késfok vékonyságúra nyújtjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és derelyevágóval 10 cm hosszú, 4-5 cm széles csíkokat készítünk belőle.
  5. Ezek közepét derelyevágóval behasítjuk, és a tészta egyik sarkát a hasítékon áthúzzuk.
  6. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük, vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 251
elküldve: 3
receptkönyben: 187
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
844