r
Nosalty Logó

Fokhagymaleves tojásrántottával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
Fokhagymaleves tojásrántottával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Tojáshoz

Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Tojáshoz

Összesen 653 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Tojáshoz

Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 653 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Tojáshoz

Elkészítés

Leveshez

  1. Vizet feltesszük forrni a sóval és a fokhagymával, forrni hagyjuk 5-10 percet, ezalatt elkészítjük az eresztéket, lisztet tejföllel és tejjel simára kavarjuk, hozzáadjuk a forrásban levő fokhagymás vízhez, és hagyjuk, amíg újból forrni kezd (vigyázat, hamar kifut a fazékból) .
  2. Tojásokat jó habosra verjük egy pici sóval, és felhevített napraforgó olajban mindkét felét megsütjük, kiemeljük, és kisebb darabokra felvágjuk.
  3. Beletesszük a levesbe, a tepsiben visszamaradt olajban feloldjuk a fűszerpaprikát (vigyázva, mert hamar ég), egy merőkanál levessel feltöltjük, a leveshez adjuk.
  4. Savanyítjuk 2-3 evőkanál ecettel (ízlés szerint), és lehet is tálalni.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 66 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 11229
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Ajánló

Túrós csusza juhtúróval remekül illik hozzá, vagy túros puliszka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

Volt mikor nagyon hamar kellet készítenem valamit, mert nálunk a leves mindennapi, és ekkor mindig bejött, az alapanyagok mindig kéznél vannak, ha nem volt tejfölöm, jó volt tejjel is. Ugyanígy készítem a salátalevest is!

Hozzávalók

Leveshez

Tojáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek