Firenzei almás süti Anitától recept

Firenzei almás süti Anitától
Firenzei almás süti Anitától
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az iskolában készítettük, és nagyon finom lett, úgyhogy itthon is kipróbáltam. Szerencsére mindenki imádta.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás szelet, almás kevert, gyümölcsös sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport és a reszelt narancshéjat.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hámozott alma gerezdeket rakunk a tetejére. Meghintjük vaníliás cukorral és fahéjjal.
  3. 180 fokon 30 percig sütjük (érdemes ellenőrizni, hogy rendesen megsült-e).
  4. A kész süteményt még forrón lekenjük sárgabarackízzel is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 704
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

AnitaT

Mióta szakács: 2013.04.04.
1 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

908