r
Nosalty Logó

Feta sajt fűszeres pácban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Feta sajt fűszeres pácban
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 2321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    245.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3031.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vásároljunk nem túl krémes fetát, az igazi görög vastagabb szeletben kapható nagyon jó hozzá. Vágjuk nagyobb kockákba.
  2. A lila hagymát is nagyban kockázzuk, a citrom héját nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A fűszernövényeket tisztítsuk, és csak a felső, egészséges részüket csípjük le a pácolt sajthoz. Készítsük elő a fűszereket.
  3. Egy duci, kb. 400 ml-es üvegbe rétegezzük a fetát, az olívabogyót, a fűszernövényeket, a lila hagymát. Közben szórjunk minden réteg közé citromhéjat, borsot, chilipelyhet, nagy szemű ízlés szerint. Az egészet öntsük fel jó minőségű olívaolajjal, majd zárjuk le az üveget.
  4. Hagyjuk pár napig a konyhapulton érni, utána tálaljuk friss bagettel, pirítóssal. Ha már kibontottuk, de még nem fogyasztottuk el, tegyük hűtőbe. Hűtőben is érlelhetjük, de akkor legalább egy hét kell neki, hogy jól átvegye az ízeket. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2550
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 14.

Ajánló

Kínáld pirítóson vagy frissen sült roppanós kenyérrel.

Receptkategóriák

A feta pácolásához vásárolj friss fűszernövényeket, és minőségi alapanyagokat, itt tényleg nem érdemes spórolni, legyen bitang jó a marinált sajtod!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek