r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés-málnás mousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Süti
Fehércsokoládés-málnás mousse
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 2346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet tegyük fel melegedni alacsony lángon a vanília rúd kikapart magjával együtt. Miután a tej felforrt, tegyük félre.
  2. Következő lépésként tegyük egy tál hideg vízbe a zselatint ázni kb. 3-4 percig, amíg meg nem puhul.
  3. A fehércsokit olvasszuk fel gőz fölött.
  4. A megpuhult zselatinlapokat keverjük el a még langyos tejjel amíg teljesen fel nem oldódik, majd óvatosan öntsük az olvasztott fehércsokoládéra és dolgozzuk homogénre.
  5. Verjük fel keményre a tejszínhabot és adjuk hozzá a fehércsokis szószunkhoz, majd elektromos habverővel még kb. 5 percig habosítsuk a moussunkat.
  6. Formának fémgyűrűt használtam, aminek az alját alufóliával fedtem be. A forma alját rakjuk ki friss málnával, majd öntsük rá a moussunkat és legalabb 3 órára tegyük hűtőbe.
  7. Miután megdermedtek friss málnával és csokireszelékkel díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9911
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíthető desszert, amit valaha ettem. Gordon Ramsey egyik könyvéből származik a recept. A málnát más gyümöccsel is lehet helyettesíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!