r
Nosalty Logó

Fahéjas-mogyorós répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Fahéjas-mogyorós répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9296 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6081.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5471 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37184 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2401 micro
Összesen 4268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1002 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lereszeljük a sárgarépát. Hozzákeverjük a lisztet, cukrot, darált mogyorót, fahéjat.
  2. A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a kicsavart citrom levét, és egyesével a tojássárgájákat. Hozzáöntjük a sárgarépához. A tojásfehérjéket habbá verjük. Vele lazítsuk a répás masszát.
  3. Egy kapcsos tortaformában 180 fokon légkeveréses fokozaton 50 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni. A mascarponét krémesre keverjük a porcukorral. Megkenjük vele a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1768
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-mogyorós répatorta
Szimran 144 recept

Puha és finom illatos. Bevonhatjuk a tetejét a hagyományos  porcukor- és citromléglazúrral is, de a mascarponés változat kevésbé édes, friss.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.