r
Nosalty Logó

Észt diós kringel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Észt diós kringel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3117.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.8 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 5037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk csipetnyi cukorral, és fefuttatjuk az élesztőt, és utána a szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a tálba, és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk.
  2. Ezután egy meleg helyen, kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. Ha kész, kiborítjuk a tésztát egy nyújtódeszkára, és tégla formájúvá (50x30 cm) nyújtjuk. Az elkészült krémet rákenjük a tésztára szép egyenletesen. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát úgy, hogy egy hengert kapjunk.
  4. Ahol a tészta felcsavarásnál végződik, ott hosszában egy éles késsel teljesen félbevágjuk. Ahogy a két fél szétnyílt, az egyik végét összedolgozzuk, szépen összefonjuk, és óvatosan kör alakúra hajtjuk, a végét megint összedolgozzuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Vendégeidet különböző ízkombinációkkal lepheted meg (diós, mákos, túrós, mandulás, lekváros, stb.) Egészségetekre!

Töltelék

  1. Megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a diót, cukrot és a vaníliás cukrot. Főzés közben folyamatosan kavargatjuk, nehogy odaégjen, a végén sűrűbb állagú krémet kell, hogy kapjunk, amennyiben hígnak érezzük, szükség szerint adjunk hozzá darált kekszet (vigyázzunk, mert a sok keksz elveheti a dió ízét).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 1092
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Észt diós kringel
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.