r
Nosalty Logó

Epertorta ahogy dombinori készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dombinori
Epertorta ahogy dombinori készíti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    277 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3306.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    1947 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    934 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 3965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pár szem epret félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, és a cukorral összeturmixoljuk.
  2. Összekeverjük a zselatint a vízzel, majd hozzáöntjük az eperhez. Tűzhelyen megmelegítjük, de nem forraljuk föl. Betesszük a hűtőbe, hogy dermedjen. (kb. 2 óra)
  3. Miután zselés állagú lett az eperkrém, belecsöpögtetjük fél lime levét, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egyneművé keverjük. Én ezt botmixerrel csináltam.
  4. Fölverjük a tejszínt, és az eperhez adjuk.
  5. Megtöltjük a tortalapokat a krémmel. Az első lapra teszünk 1/3 krémet, a második lapra a második harmad krémet, a tetejére pedig a harmadik harmadot.
  6. Díszítjük eperrel, szeletelt mandulával, szőlővel, gránátalmával, áfonyával vagy bármilyen gyümölccsel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4668
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Ajánló

Aki gondolja, kicsit több cukrot is tehet bele. Kellhet még a habtejszínbe habfixáló és cukor is, attól függ, milyet veszünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epertorta ahogy dombinori készíti
dombinori 10 recept

Egy kolléganő születésnapjára készült a torta. Nem édes, üde íze van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!