Eperhab - málnahab recept

1 adag
168
kcal
Eperhab - málnahab
Eperhab - málnahab
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen látható kis edénykékből (10X5 cm) kb. 8-9 db lett (azért nem tudok pontosat írni, mert a díszítés idejében már osztottam 1-1 kis csészével, hogy türelmüket enyhítsem a körülöttem rajongó kis lurkóknak).


hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ez a recept nem túl édes, ezért ha valaki az édesebb habokat kedveli, az ne duplán, hanem triplán adagolja a tojásfehérjékhez való kristálycukrot.
Hűtőben állni hagyhatjuk kevés pár órát, de ne másnapig (is), hiszen levet enged a gyümölcs, ami leülhet az aljára. Nálunk sosem maradhatott hűlni, mindig azonnal elfogyott.
Lehet tejszínhabot is adni hozzá, (ehez a mennyiséghez kb. 50-80 ml, felverjük keményre, és összekeverjük óvatosan a tojáshabhoz - jómagam ritkán használom, nélküle is NAGYON finom.
Megjegyzés: Ha fagyasztott gyümölcsből készítjük, kiolvadása UTÁN, kiszedegetve a kiolvadt léből hintjük kristálycukorral.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres hab, málnahab, tojásos gyümölcshab, habos gyümölcsök
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöt megmossuk, és konyhakendőn felitatjuk a rajta maradt vizet.
  2. Félbevágjuk őket, és megszórjuk bőven kristálycukorral + 1 cs vaníliás cukorral (elhagyható), pár órát állni hagyjuk (néha megkavargatjuk).
  3. A tojásfehérjét KEMÉNY habbá mixereljük a kristálycukorral.
  4. Kiszedegetjük a gyümölcsöket saját szirupjukból, és a habhoz adjuk, amit tovább mixerelünk, míg újra habossá válik. (a szirupot is elhasználjuk - sütikre, esetleg rögtön hűsítőként)
  5. Aki szereti benne a gyümölcsdarabokat, ízlés szerint darabolhat bele, esetleg apró csokidarabokat is (de jó minőségű legyen, hogy ne olvadjon hamar).
  6. 1 órás hűtés után vagy rögtön fogyasztható piskótakanállal (kanál helyett piskóta), keksszel vagy csak egyszerűen magában kikanalazva.

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 246
elküldve: 3
receptkönyben: 86
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

Hozzászólások (1)

drrb
drrbcs, 2013-02-07 13:28

szia, ez olyasmi, mint a régi eperhab néven futó cucc volt, ami a joghurt-szekcióban volt megtalálható?

köszi

Legfrissebb cikkek

Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
168