Eperhab - málnahab recept

1 adag
168
kcal
Eperhab - málnahab
Eperhab - málnahab
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen látható kis edénykékből (10X5 cm) kb. 8-9 db lett (azért nem tudok pontosat írni, mert a díszítés idejében már osztottam 1-1 kis csészével, hogy türelmüket enyhítsem a körülöttem rajongó kis lurkóknak).


hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ez a recept nem túl édes, ezért ha valaki az édesebb habokat kedveli, az ne duplán, hanem triplán adagolja a tojásfehérjékhez való kristálycukrot.
Hűtőben állni hagyhatjuk kevés pár órát, de ne másnapig (is), hiszen levet enged a gyümölcs, ami leülhet az aljára. Nálunk sosem maradhatott hűlni, mindig azonnal elfogyott.
Lehet tejszínhabot is adni hozzá, (ehez a mennyiséghez kb. 50-80 ml, felverjük keményre, és összekeverjük óvatosan a tojáshabhoz - jómagam ritkán használom, nélküle is NAGYON finom.
Megjegyzés: Ha fagyasztott gyümölcsből készítjük, kiolvadása UTÁN, kiszedegetve a kiolvadt léből hintjük kristálycukorral.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres hab, málnahab, tojásos gyümölcshab, habos gyümölcsök
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöt megmossuk, és konyhakendőn felitatjuk a rajta maradt vizet.
  2. Félbevágjuk őket, és megszórjuk bőven kristálycukorral + 1 cs vaníliás cukorral (elhagyható), pár órát állni hagyjuk (néha megkavargatjuk).
  3. A tojásfehérjét KEMÉNY habbá mixereljük a kristálycukorral.
  4. Kiszedegetjük a gyümölcsöket saját szirupjukból, és a habhoz adjuk, amit tovább mixerelünk, míg újra habossá válik. (a szirupot is elhasználjuk - sütikre, esetleg rögtön hűsítőként)
  5. Aki szereti benne a gyümölcsdarabokat, ízlés szerint darabolhat bele, esetleg apró csokidarabokat is (de jó minőségű legyen, hogy ne olvadjon hamar).
  6. 1 órás hűtés után vagy rögtön fogyasztható piskótakanállal (kanál helyett piskóta), keksszel vagy csak egyszerűen magában kikanalazva.

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 228
elküldve: 3
receptkönyben: 86
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

Hozzászólások (1)

drrb
drrbcs, 2013-02-07 14:28

szia, ez olyasmi, mint a régi eperhab néven futó cucc volt, ami a joghurt-szekcióban volt megtalálható?

köszi

168