r
Nosalty Logó

Eper rebarbara turmix

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bostina
Eper rebarbara turmix
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 326 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 651 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 10 dkg cukrot 1 dl vízzel sziruppá főzünk.
  2. A megtisztított, feldarabolt rebarbarát a szirupba tesszük, és újraforrásig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A feldarabolt epret, a leszűrt rebarbarát, ízlés szerint plusz cukrot, pár csepp vanília kivonatot és citromlevet teszünk hozzá, és leturmixoljuk.
  4. Az eper-rebarbara püré felét két hosszúkás pohárba elosztjuk.
  5. A maradék pürét 3 dl hideg tejjel és néhány jégkockával tovább mixeljük, és a gyümölcspürére öntjük.
  6. Ízlés szerint díszítjük, hosszú kanállal, szívószállal szervírozzuk.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6394
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Ajánló

Ízlés szerint az összes gyümölcspürét összeturmixolhatjuk a tejjel, én csak a szépség kedvéért választottam ketté. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper rebarbara turmix
bostina 17 recept

Gyönyörűek a rebarbarabokrok a kertünkben, és az eper-rebarbara kombó mindig nyerő páros. Turmixként még soha nem próbáltam, de bevált. Mivel a rebarbara önmagában elég savanyú, a család viszont édesszájú, egy sűrű cukorszirupban szoktam megfőzni. Ha valaki nem bánja, hogy savanykás, nyugodtan csökkentheti a cukor mennyiségét, és a rebarbarát akár nyersen is használhatja ehhez az italhoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!