Elnöki tekercs recept

Elnöki tekercs
Elnöki tekercs
receptkönyvben hozzászólások (63)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény az én egyik kedvencem, bármilyen előkelő vendégnek, bármikor feltálalhatjátok. Az az előnye is megvan, hogy lisztérzékeny vendégeitek is fogyaszthatják.

 

hozzávalók / 6 adag

A sütialaphoz

A krémhez

A hempergetéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gluténmentes kókuszos tekercs, pudingos-kókuszos tekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük pici sóval.
  2. Belekeverjük a porcukrot, fokozatosan szitáljuk bele a kakaót és közben kézi erővel nagyon lazán összekavarjuk.
  3. Egy 38x30-as sütőpléhre fektetjük a jó minőségű sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a kakaós masszát.
  4. Elektromos sütőben 190°C-on 15 percig sütjük.
  5. Kb. 8 perc után lessünk be a sütőbe. (Nem szabad megfeledkezni róla, mert ha kiszárad, törik, nem lehet feltekerni)
  6. Ha kisül, a tetejének puhának kell lennie és tűpróbánál nem szabad, hogy ragadjon.
  7. Közben elkészítjük a tölteléket: A pudingot a cukorral megfőzzük.
  8. Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).
  9. Felverjük a tejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük.
  10. A kisült és kihűlt lapot az asztalra tesszük, rákenjük a krém 1/3-át.
  11. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és feltekerjük, mint a piskótatekercset, közben óvatosan leválasztjuk róla a sütőpapírt.
  12. A tekercs hosszának megfelelő alufóliára ráöntjük a maradék kókuszreszeléket, szétsimítjuk, és a szélére tesszük a tekercset.
  13. Megkenjük krémmel, a szabadon levő részét és begurítjuk a kókuszba.
  14. A még barna részt is bekrémezzük, majd tovább gurítjuk a kókuszba.
  15. A fólia 2 végét megfogva, ide-oda görgetjük.
  16. 1,5-2 óra hűtés és fogyasztható.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 67 342
elküldve: 13
receptkönyben: 1 582
elkészítve: 8/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (63)

Kynee
Kyneeszo, 2013-12-28 00:57

Hát ez nekem nem megy. :/ Az első piskóta összeesett, a második leragadt és darabokra tört, harmadszorra sima piskótával valahogy sikerült feltekernem, bár elég ronda lett szegényke. Mindenesetre a krém nagyon finom, tettem bele egy kis kókusz aromát. :)

olaszneanci
olaszneancisze, 2014-01-08 16:07

Kedves Kynee !
Elnézést a kései válaszért, de látom kisegítettek, ezúton is köszönöm szépen!
Szerintem is nagyon megéri a próbálkozást, mert nagyon finom!
Nagyon rövid ideig kell sütni, mert ha kiszárad, akkor bizony törik !
Ne add fel ! Sok sikert kívánok hozzá ! ( Jó ötlet a kókusz aroma ! ) Üdv: Anci

Kynee
Kyneecs, 2014-01-09 06:26

Kedves Anci!
Köszönöm a biztatást, de nem az a típus vagyok aki feladja (főleg ha ilyen finom sütiről van szó). Üdv, Niki

sz.andus
sz.andusv, 2014-01-05 17:38

Kedves Kynee!
Remélem nem baj, hogy én válaszolok.
Nálunk ez a süti igencsak ott van a legjobb 10 között, így megérné talán a 3. próbát is, mert eszméletlenül finom, és még dekoratív is. Igazából én emiatt a süti, és Anci kedves válaszai miatt lettem nosalty rajongó. Ennél a sütinél Brygitta hozzászólása sokat segített, a feltekert tészta azonnal megy egy vizes, de jól kicsavart konyharuhába (+nekem valamiért csak a barna sütőpapír vált be). Így sem kéredzkedik le persze a tészta, de lehúzható róla a papír. Egy szó mint száz, megér még egy próbát, ha sikerülni fog, az íze mindenért kárpótol :) További nagyon jó sütögetést!
Üdv. Andi

Kynee
Kyneecs, 2014-01-09 06:03

Kedves Andi!
Köszönöm a választ, de én egy életre lemondtam erről a piskótáról. Sajnos az is lehet h a sütőben van a hiba, ugyanis a dédmamámnak modernebb van mint ez itthon. :)
Azért tanultam a hibákból, egy sima 3 tojásos kakaós piskótával csináltam második alkalommal, amit még pár órával előtte megsütöttem, így visszapuhult. Majdnem olyan szép lett mint a képen (a tekerést még gyakorolnom kell), és mindenki imádta. Alig tudtam három szeletet megmenteni a vendégnek. :P
Szerintem nálunk is bekerült a legjobb 10 közé. :D
Üdv, Niki

olaszneanci
olaszneancisze, 2014-01-15 11:41

Kedves Kynee !
Azért egy életre mégse mondj le! Ha gyakorolod a tekerést, lehet,hogy az eredeti tésztával is menni fog! A sütőn valóban sok múlik, főleg ennél a receptnél, mert ha véletlenül csak 1-2 perccel is tovább sül a kelleténél, már törik. Ha másképp is, azért örülök, hogy mégis elkészítetted... Hogy nem adod fel?...ez a beszéd !
Szép napot kívánok! Üdv: Anci

Kynee
Kyneecs, 2014-01-16 19:56

Kedves Anci!
Köszi a biztatást, de legközelebb akkor próbálom meg a tésztád, ha új sütőm lesz. Jelenleg amikor még ragad már darabokra törik. :( Azért így is elfogy, sőt, lassan dupla adagokat fogok gyártani hogy nekem is maradjon. :D
Üdv: Kynee

olaszneanci
olaszneancih, 2014-01-27 16:50

Kedves Kynee !
Sok sikert és sok szerencsét kívánok ! Szép napot ! Anci

olaszneanci
olaszneancisze, 2014-01-08 15:48

Kedves sz.andus !
Köszönöm, hogy kisegítettél, mostanában ritkábban vagyok a gépnél.
A kedves Szavaidat is nagyon köszönöm,
Szeretettel üdvözöllek és szép napot kívánok ! Anci

NoSalty.hu
NoSalty.huszo, 2013-05-18 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

olaszneanci
olaszneanciv, 2013-05-19 12:46

Kedves NoSalty csapat !
Megtiszteltetésnek érzem, köszönöm, hogy gondoltatok rám .
További jó csapatmunkát kívánok és legyen szép az ünnepetek !
Üdvözlettel: Olaszné Anci

olaszneanci
olaszneanciv, 2013-02-03 15:33

Kedves Tünde !
Nagyon örülök, hogy elkészítetted és nektek is ízlett !
Köszönöm a visszajelzést. Szeretettel üdvözöllek és további szép sikereket kívánok: Anci

Petrababa
Petrababav, 2012-12-30 22:29

Kedves Feltöltő! Jelezném, hogy a facebook-on a Fitt-Trend nevű lapon sajátként használják a receptedet illetve a képed!

Petrababa
Petrababah, 2012-12-31 13:01

Kedves olaszneanci! Neked is Kívánok Boldog Új Évet!

ui.: Remélem nem haragszol amiért szóltam, csak nem tartom etikusnak más képeit lopkodni :)

olaszneanci
olaszneancisze, 2013-01-02 18:46

Kedves Petrababa !
Dehogy haragszom ! Hova gondolsz ? Egyetértek.
Szeretettel üdvözöllek : Anci

sz.andus
sz.andusszo, 2012-03-24 18:57

Kedves Anci!
Nem tudom, hányadszorra csinálom meg ezt a sütidet, de mégis mindig meglep, hogy milyen finom. Az egyetlen baja, hogy sose elég. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk!
Andi

olaszneanci
olaszneanciv, 2012-03-25 08:11

Kedves sz.andus !
Nagyon örülök neki és nagyon ügyes vagy, mert nem a legkönnyebben elkészíthető
sütemény. Örülök a sikerednek, gratulálok és további jó sütögetést kívánok !
Szép hétvégét! Üdv: Anci

kicsiboszi
kicsibosziszo, 2012-01-28 15:53

Fantasztikusan néz ki! Mentve és alig várom, hogy legyen időm elkészíteni!

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-01-28 21:31

Kedves kicsiboszi !
Örülök neki és jó munkát az elkészítéséhez !
Majd értesíts az eredményről ! Jó ?
Szép estét kívánok neked: Anci

sziszu
sziszucs, 2012-01-19 10:52

Kedves Anci!
Sokáig szemezgettem a recepteddel, mert nagyon guszta és sokszor van maradék tojásfehérjém, de valahogy mindig túl komplikáltnak tűnt. Aztán mégis megcsináltam és elsőre a család kedvence lett. De nagyon, ezért rögtön kellett még egy adagot csinálnom, amit már egy kicsit módosítottam a tapasztalatok alapján és így még tökéletesebb lett. A sütőpapírt jól beolajoztam, így sokkal könnyebb volt legurítani a tésztát róla, tettem rá málnalekvárt, ettől picit pikáns lett, nem annyira édesnek tűnt, és végül a tejszínes pudingba tettem mascarponét, így könnyebb volt elkeverni a tejszínnel és az íze is tökéletesebb lett. De ez a családom ízlése, csak tippként írom le, valószínűleg nem vagyunk egyedül ezzel. A receptet nagyon köszönöm, ez lett a család kedvence. köszönettel
sziszu

Böbe0402
Böbe0402p, 2012-11-09 22:27

Kedves Sziszu!
Én is nagyon szemezek Anci receptjével, de még egy sima piskótatekerccsel is meggyűlik a bajom. Általában nehezen jön le a papírról, és gyakran megtörik, mire feltekerem. Amúgy pedig elég sokféle sütit sütök, nem tegnap kezdtem a cukrászkodást. Ami konkrétan érdekelne: A sütőpapír beolajozása. Én eddig úgy csináltam, hogy a sütőpapírra szórtam egy kevés lisztet, hogy ne tapadjon rá a massza. Ha csak tepsibe sütök, papír nélkül, akkor vajazom + liszt szórás. Ez az olajozás nekem kimaradt. Ha jól értem tehát, nem tettél mást, mint jó sok olajjal megkented a tepsibe fektetett sütőpapírt, majd mindenféle lisztszórás nélkül ráöntötted a tésztát és sütötted. Ezáltal könnyen lejött a kihűlt tésztáról. Légy szíves, erősíts meg, hogy nem értettelek félre, mert szeretném kipróbálni.
Köszi: Böbe

olaszneanci
olaszneancics, 2012-01-19 11:43

Kedves sziszu !
Ugye milyen finom ? Köszönöm azt, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat és ötleteidet.
Mindenképpen kifogom próbálni ezt a változatot is. Szép napot kívánok neked ! Üdv: Anci

olaszneanci
olaszneancik, 2011-04-12 14:44

Kedves Sakumo!
Nyugodtan elkészítheted egy-két nappal korábban. Sokkal hamarabb nem ajánlom! A tejszín
miatt is és azért is mert megrepedezik a teteje és a nagyon nem friss sütemény látszatát kelti!
Örülök, ha tudtam segíteni.Szeretettel üdvözöllek: Anci

Sakumo
Sakumok, 2011-04-12 14:08

Vajon, kb. meddig áll el a hűtőben, ha előre szeretném elkészíteni? :)

olaszneanci
olaszneancih, 2011-03-14 14:26

Kedves Brygitta!
Nagyon örülök,hogy sikerült a tésztája,pláne elsőre! Tulajdonképpen minden szembejövő akadályt sikeresen legyőztél! Gratulálok és szerintem is fincsi! Szép napot neked! üdv:Anci

Brygitta
Brygittav, 2011-03-13 13:46

Sziasztok!
Ma ebédre ez volt a desszert. A tészta sikerült elsőre. Én mondjuk bevetettem anyukámtól tanult piskóta roládos technikát. A tésztát egy konyharuhára raktam és még melegen egyből feltekertem vele. Sokkal könnyebb utána megtölteni, és nem fog eltörni a tészta sem.
A krémmel viszont gondom volt, ugyanis én egyszerre raktam hozzá a tejszínt, és kicsapódott. Beraktam a hűtőbe utána és úgy már jobb volt. Legközelebb kicsit kevesebb kakaót rakok hozzá, nekünk nagyon csokis lett, de egyébként nagyon nagyon fincsi.

Mókos Ági
Mókos Ágisze, 2011-02-23 16:44

Kedves Anci!
Lehet,hogy nem voltam egyértelmű az előző hozzászólásomban?Én elkészítettem a sütit.Nagyon jól sikerült.Van róla fotóm is.Ha elküldöd az email címedet,küldöm a fotót.Az én címem:mokosagi@citromail.hu
Üdv .Ági

olaszneanci
olaszneancisze, 2011-02-23 17:34

Kedves Mókos Agi!
Ne haragudj,te világosan leírtad.Én vagyok,aki egy kicsit meg vagyok zavarodva.Elromlott a
mosógépem és gyorsan venni kellett egy másikat.Reggel fél héttől délig ment a program,nem akarta kiengedni a vizet.Arra sem számítottunk most,hogy mosógépet veszünk.Kicsit összezavarodtam.
Küldöm az email címemet és ne haragudj! Szép napot:O-né Anci olaszneanci@freemail.hu

olaszneanci
olaszneancisze, 2011-02-23 16:12

Kedves Mókos Agi!
Örülök,hogy tetszik a süti,finom is,majd meglátod!Sok sikert az elkészítéséhez!
A változtatással ha elkészíted,írd meg,hogy sikerült!Érdekel.
Szeretettel üdvözöllek:Olaszné Anci.

Mókos Ági
Mókos Ágisze, 2011-02-23 12:23

Kedves Anci!
Köszönet a receptért.Nagyon finom és mutatos süti. Nálam biztosan sokszor lesz elkészítve!!
A tészta hozzávalóit annyiban változtattam,hogy 2 egész tojással és 2-nek a fehérjével készítettem.
Üdv:Ági

olaszneanci
olaszneancik, 2011-02-22 13:40

Kedves gibzsu Zsuzsi!
Nagyon örülök,hogy ízlett!Továbbra is tartom a véleményem,hogy bármilyen "flancos"
vendégnek elébe lehet tenni.Örülök,hogy a receot további ötletekre sarkall!
Ha sikerül a torta-mert ezekután mért ne sikerülne-az eredményt oszd meg velem! Érdekel!
Szeretettel üdvözöllek:Olaszné Anci.

gibzsu
gibzsuk, 2011-02-22 12:23

Szia Anci,

:) Köszönöm:) Tényleg a sütőpapír az egyik kulcsa a dolognak, no meg a kitartás és türelem:)
Mondhatom megérte a kitartás és a sok macera is:)) a család arca kárpótolt!
Az öcsém, aki amúgy elég válogatós lapátolta befele..:)
szóval köszönöm, ígérem még fogok vele kísérletezni, de eszembe jutott az is, hogy mi lenne, ha tortát varázsolnék belőle legközelebb... ;))

Minden jót kívánok!
Üdv,
Zsuzsi

gibzsu
gibzsuh, 2011-02-21 19:14

Szia Anci,

Engem rendesen megizzasztott ez a recept.Már egy ideje szemzek vele, nagyon guszta..
Ma 3x álltam neki, a csokis részt 2x elrontottam, ahogy illik:)
elsőre, a magabiztosságom miatt:) azt gondoltam olyan franfó tepsim van, hogy nem regad bele és simán fel tudom tekerni...nem így lett.:(
másodszorra kiszárítottam, olyan roppanós lett, hogy ha akartam volna se sikerülhetett volna jobban...:(
3x sikerült:) puha maradt és nehezen ugyan, de sikerült feltekernem.
Amikor a krémmal való bevonáshoz érkeztem, nem ment simán az ügy, mert talán sok krém miatt megnyílt a csokis rész, így 4 kezesen sikerült rátenni a fóliára:)
de olyan vastagra sikerült, hogy a fólia nem érte át, így dupláznom kellett, végül most a műtöbe pihen.
Mit rontottam el, vagy mit kellett volna másképp csnálnom, hogy úgy nézzen ki az enyém is, mint a képen?

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
Zsuzsi

olaszneanci
olaszneancih, 2011-02-21 21:39

Kedves gibzsu!
Azért kell jó minőségű sütőpapírra felkenni a masszát,mert könnyebb vele bánni.
Amikor le akarod választani róla a sütőpapírt,nagyon óvatosan kell kezdeni a szélénél,amikor már hűlt egy kicsit,de még nem hűlt ki teljesen.Ez egy különleges bánásmódot igénylő tészta,de erre már látom te is rájöttél.Ha megnyílik egy kicsit a csokis rész,az nem olyan nagy baj,mert a krém úgyis elfedi.
Meg kell hogy dícsérjelek,mert először nekem még így sem sikerült,mint neked!
Nagyon büszke vagyok rád,hogy nem adtad fel,egy kicsit magamra is,hogy annak idején én sem,
mert akkor még ma sem sikerülne úgy,ahogy a képen láttad.
Szerintem nagyon jól láttad,hogy mikre kell vigyáznod a sütemény elkészítése közben,
Amikor már többször sütöd ezt a sütit,meglátod semmilyen problémát nem fog okozni!
Ha még valamiben tudok segíteni,nagyon szivesen,Ne add fel,az eredmény kárpótolni fog!
Majd írd meg ,hogy neked megérte-e a sok "macera?"
Jó éjszakát kívánok neked, szeretettel:O-né Anci

Gofri
Gofrik, 2011-02-01 15:56

Kedves olaszneanci!
Igen én írtam félre!Jól gondoltad!
Köszönöm a másik receptet is!
Ki próbálom ezt is!:D

olaszneanci
olaszneancik, 2011-02-01 14:07

Kedves Gofri!
Már meg is kaptam a választ,amire kíváncsi voltam.Vagy félreérthetően írtad,vagy én értettem félre.Ebből semmi baj nics.Ez a mondat tévesztett meg:"Mióta lisztérzékeny vagyok,sokkal de sokkal jobban vagyok!"
Úgy érted mióta kiderült,hogy lisztérzékeny vagy és betartod a gluténmentes diétát,sokkal jobban vagy.
Én meg örülök neki.Most,hogy ilyen jól megértettük egymást,álljon itt egy másik mézeskalács recept is:
A szentendrei néprajzi múzeumból:1kg finomliszthez hozzáadunk fél csomag szódabikarbónát,ízlés szerint fűszereket (ez lehet:őrőlt fahéj,őrőlt szegfűszeg,reszelt citromhéj,ánizs,gyömbér stb.)
A liszt közepébe 1db 25 dekás margarint helyezünk.35-40dkg mézet,25dkg cukorral fölolvasztunk,majd a margarinra öntjük.2 tojássárgáját adunk hozzá.Melegen összegyúrjuk,nyújtjuk,majd szaggatjuk.Sütés előtt tojással megkenjük. Jó próbálkozást! Üdv:O-né Anci.

Gofri
Gofrik, 2011-02-01 12:20

Kedves olaszneanci!
Én nem örülök hogy lisztérzékeny vagyok!!!!
Nagyon köszönöm a receptet!
Ki fogom próbálni!!:)

Gofri
Gofrih, 2011-01-31 20:34

Sziasztok!
Nem tudtam hogy mely-k recepthez írjam a kérdésem,és azt döntöttem hogy ide írom!
A kérdésem hogy nem e tud valaki mézes puszedli receptet?Ha igen azt nagyon meg köszönném!
Én is lisztérzékeny vagyok!
17,5 éves vagyok és csak 5-ével ezelőtt derítették ki hogy Lisztérzékeny vagyok!
Petik már születésem óta az lisztérzékeny vagyok(azt mondják a Dr.ok)
És ami a lisztérzékenynek betegsége van az mind be bele estem!!!
Úgy hogy mióta liszt érzékeny vagyok sokall de sokall jobban vagyok!!
És ezt a lisztérzékenységet nem szabat abba hagyni!
(Tudom hogy ez nem ide tartozik! ezért is bocsánat hogy ide írtam)

Gofri
Gofrih, 2011-01-31 20:31

Sziasztok!
Nem tudtam hogy mely-k recepthez írjam a kérdésem,és azt döntöttem hogy ide írom!
A kérdésem hogy nem e tud valaki mézes puszedli receptet?Ha igen azt nagyon meg köszönném!
Én is lisztérzékeny vagyok!
17,5 éves vagyok és csak 5-ével ezelőtt derítették ki hogy Lisztérzékeny vagyok!
Petik már születésem óta az lisztérzékeny vagyok(azt mondják a Dr.ok)
És ami a lisztérzékenynek betegsége van az mind be bele estem!!!
Úgy hogy mióta liszt érzékeny vagyok sokall de sokall jobban vagyok!!
És ezt a lisztérzékenységet nem szabat abba hagyni!
(Tudom hogy ez nem ide tartozik! ezért is bocsánat hogy ide írtam)

olaszneanci
olaszneancik, 2011-02-01 11:21

Kedves Gofri!
Örülök,hogy a kérdéseddel engem találtál meg.Nem értem,hogy miért örülsz annak hogy lisztérzékeny vagy.Jobban szereted a rizs vagy kukorica liszttel készített ételeket,vagy szerinted az orvos félre diagnosztizálta a betegségedet.Én diétás szakácsként is dolgoztam és olyan emberkével még nem találkoztam,aki örült ennek a dolognak.Elküldöm neked a "finom mézeskalács" receptjét:
25dkg mézet és 5dkg vajat langyosíts meg.Egy másik edénybe tegyél:3 egész tojást,10dkg porcukrot, 1 evők. fahéjat,1 kávésk. szegfűszeget,2dkg szalalkálit.Jól dolgozd össze,majd öntsd bele a langyos mézbe.Dolgozd össze és gyúrjál bele kézzel 70dkg sima lisztet.Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.Nyújtsd ki,kb. 4mm vékonyra,formázd és tedd sütőlemezre.Forró sütőben süsd mogyoróbarnára.Ez kb.5perc.Sütés előtt kend be felvert tojással,hogy fényes legyen.Díszítő cukormáz:1 tojásfehérjéhez annyi szitált porcukrot adj,hogy összekavarva igen sűrű anyagot kapjál.Nem habverővel!Ha kicsi nejlonzacskóba teszed,picit kivágod a végét,tudsz vele díszíteni,rajzolni a mézestészta figurákra.A fentiekkel kapcsolatban,írj nekem. Kíváncsi lettem!
Sok szeretettel üdvözöllek és örülök ha segíthettem neked. Olaszné Anci
Ez a recept Lázár Julianna,a "Népművészet Ifjú Mestere"cím elnyerőjétől való.

olaszneanci
olaszneanciv, 2011-01-30 10:35

Kedves Tmea!
Nem csak jól néz ki,nagyon finom is.Ha vastagabb tésztával szeretnéd,megteheted.
Csak az arányokra kell vigyázni és hogy ne száradjon ki a sütőben.
Ha el szeretnéd készíteni,sok sikert!Üdv:Olaszné Anci

Legfrissebb cikkek

Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Kedves, barátságos, stílusos - mintha csak a legjobb barátnőd hívna át egy sütizésre, és közben elmesélné, hogy megcsinálta a saját cukrászdáját.
Így működik a tökéletes sütés
Így működik a tökéletes sütés
Mitől barnul, sül a hús, a kenyér vagy akár a zöldség? Hogy lassítsuk vagy gyorsítsuk a folyamatot? Ha te is szeretnéd tudni, olvass tovább!
458