Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobostorta

Dobostorta
Dobostorta
120 perc / előkészület: 110 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öcsém kerek évfordulós bulijára készült ez a dobostorta, ami a vendégek nagy részénél felébresztette a gyermekkor iránti nosztalgiát.
Mindenkinek nagyon ízlett. A társaságban lévő kamaszok nem tudták kivárni az ünnepélyes átadást, hanem egyszerűen megdézsmálták.
 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

A tortát érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni és a hűtőben tárolni, hogy az ízek jól összeérjenek. Viszont a tetejét csak azon a napon készítsük el amikor tálalni akarjuk, mert a cukor különben elveszíti fényét és benedvesedik.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:


  1. 10 tojás sárgáját kikeverjük a 32 dkg cukorral.(kb 10-15 percig)
  2. A 10 tojás keményre vert habját lazán belevegyítjük.
  3. Végül a lisztet is belekeverjük.
  4. 3 lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt gáztepsiben. (tepsi mérete: 38x31 cm )
  5. A lapokat kihűlés után hosszában három felé vágjuk.

Krém készítése:


  1. Habüstben 10 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral hidegen simára keverünk.
  2. Majd forrásban lévő vízgőz fölé állítva, állandóan kevergetjük, míg felmelegszik.
  3. Ekkor hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és besűrűsödésig tovább keverjük.
  4. A besűrűsödött masszát átöntjük egy másik tálba és kihűlésig keverjük.
  5. A habosra kevert vajba apró részletekben beledolgozzuk a csokoládékrémet és végül jól kikeverjük.

Máz készítése:


  1. Palacsintasütőben 15 dkg porcukrot 1 tk ecettel állandó keverés mellett világosbarnára pirítunk.
  2. A tetejére szánt lapra ráöntjük, vajas késsel elsimítjuk és még dermedés előtt, szintén vajas késsel, felvagdossuk.

Összeállítás:


  1. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük mind a nyolcat és a legvégén rátesszük a cukormázas szeleteket, majd az oldalait is bevonjuk a krémmel.

  • költség: 1950 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 78 706
elküldve: 3
receptkönyvben: 404
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Dobos torta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olasz60
olasz60 Sun, 2017-02-05 12:24

igazi dobos torta?ezek a receptek max dobos pizzak lehetnek egy dobos torta 13 lapbol all

joss71
joss71 / joss71 Mon, 2011-05-30 18:57

Az eredeti dobostorta szülőatyja Dobos C.József.Ha már nem a hagyományos ,eredeti hozzávalókból készül 1 "dobostorta",illene más nevet adni,szerintem tiszteletben kellene tartanunk őseink receptjeit.
Ettől még lehet finom,de úgy gondolom, a név kötelez.
(egy szintén cukrász)

Klári
Klári / Klári Tue, 2011-02-01 17:31

Kedves Hozzászólók!
Én is látom, hogy kicsit megviselt lett, de a 230 km-es utazás nem tett jót neki az íze garantáltan nagyon finom volt.
Üdv.:Klári

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 16:39

hat ez jo ocsmany lett

ltomi95
ltomi95 Tue, 2010-07-13 11:46

Ha a dobos cukor helyett kakaóport raksz a tetejére akkor kész a Stefánia torta

ltomi95
ltomi95 Tue, 2010-07-13 11:44

A Dobos tortát nagyon könnyű elkészíteni,csak megsütsz 6 lapot piskótából,és megtöltöd a krémmel,majd karamellizált cukorral vonod be a legfelső lapot,amit dermedésig felszeletelsz

Lidi
Lidi Thu, 2010-03-18 22:46

Nekem is 6 lapból áll,és nem piskóta,hanem gyúrt tészta.De az igaz,hogy nagyon vékony.
Majd lassan Én is oda "érek" és szakács leszek.Van sok új és kipróbált receptem.

szkida
szkida Thu, 2010-01-14 09:33

Egyet értek a fenti szakáccsal én is 6 igen vékony piskóta lapból készítem és az alapanyagok is eltérnek , ettől függetlenül annyira jónak tűnik , hogy én biztos kipróbálom így is ! Attól , hogy más mint a megszokott még lehet jó !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-06-12 21:50

Számos hibát észleltem mind az anyaghányadban mind a tészta készitésében / nem 9 lapbol áll hanem 6-bol /Nem kötözködni szeretnék csak észrevétel.

665
tojás 10 db
finomliszt 22 dkg
cukor 32 dkg
tojássárgája 10 db
porcukor 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
vaj 30 dkg
porcukor 15 dkg
ecet 1 tk