r
Nosalty Logó

Diós preckedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Diós preckedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    333 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5338.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2449 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 5739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, puha margarint és jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, belereszeljük a citrom héját. Beleütünk 1 egész tojást, 1 tojássárgáját.
  2. Addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Ne legyen túl kemény, akkor jó, ha nem ragad a tál falához. Ha szükséges, kis tejföllel lazíthatunk rajta.
  3. Egy órára hűtőbe tesszük, kinyújtjuk 0. 5 cm vastagra, és tetszőleges formákkal kiszúrjuk. A diót darabosra aprítjuk, összekeverjük a kristálycukorral. A tésztákat lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, és belefordítjuk a cukros diós keverékbe.
  4. Ezek után tepsibe rakjuk a diós felével felfelé. Sütőpapírt tehetünk a tepsibe. Előmelegített sütőben 180 C fokon világos színűre sütjük 15-20 perc alatt. Vigyázzunk, ne süssük túl!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 290
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós preckedli
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.