Diós patkó 2. recept

1 adag
1795
kcal
Diós patkó 2.
Diós patkó 2.
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nem múlhat el karácsony diós kifli nélkül :). Viszonylag gyorsan el lehet készíteni. Nagyon finom, omlós sütike. Sokáig eláll, bár nálunk még ilyet nem tapasztaltam:D.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, hókifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokból tésztát készítünk.
  2. Kisodorjuk, feldaraboljuk, és kifliket formázunk.
  3. Tepsibe tesszük, megsütjük.
  4. Vaníliás porcukorba forgatjuk, vagy a két végét csokiba is márthatjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 786
elküldve: 6
receptkönyben: 497
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (14)

liácskaaa
liácskaaasze, 2013-12-11 20:14

Sziasztok! Megsütöttem én is, köszönöm a receptet! Isteni lett! Kicsivel igaz több dió került bele, de ettől csak még finomabb lett! ;)
Ez az adag 60dkg liszttel elég sok, szerintem a fele is bőségesen elegendő a receptnek! További jó sütést, főzést!

Rita1971
Rita1971p, 2013-12-13 21:48

Örülök a sikerednek! :) Ez a recept 60 dkg lisztről szól, de Te nyugodtan készítheted a felét. Egyébként sokáig eláll, ezért is jó ez a nagyobb adag :)

marcsisz
marcsiszp, 2011-11-18 16:59

Az első adagot szerintem ki is száríthattam,mert nem lett omlós,hanem száraz lett!:(
Ez lehet a baj,nem???:)

marcsisz
marcsiszp, 2011-11-18 15:55

Szia Rita!
Megsütöttem a kiflidet,de egyenlőre most még diósan!
Joggal gondolhatod,hogy mennyire ügyetlen vagyok,de pont ezért a segítségedet kérem!
Ugyanis nekem nem állt össze a tésztája,így raktam bele két ek.tejfölt,mert csak ennyi volt ,ez viszont kevés volt hozzá így még tejjel dolgoztam össze!Szuper gyúrható és formálható lett,de szerinted mit ronthattam el???Te mennyi ideig szoktad sütni és hány db szokott kijönni?
Én 200C-on sütöttem,ahogy írtad,de így 15perc elég volt egy adagnak,ez szerinted létezik???
Nekem 66db lett belőle!Ez sok vagy kevés?
Válaszodat előre is köszönöm!:)
Üdv:Marcsisz

Rita1971
Rita1971p, 2011-11-18 22:23

Szia Marcsisz!
Hogy nem állt össze a tészta, az attól is függ, hogy mekkora a tojás mérete. Volt már nekem is olyan, hogy tejjel javítottam a tészta állagán. Sajna gőzöm sincs, hogy hány darab jön ki belőle, még sosem számoltam :) Hamar sül a tészta nálam is. De sok minden függ a sütőtől is, ugyebár mindenki maga ismeri a sajátját. A kifli mennyisége a mérettől is függ, hogy mekkorákat csinálsz. A problémák ellenére ízlett??

marcsisz
marcsiszp, 2011-11-18 22:33

Ízleni mindenkinek nagyon ízlett,a fele már el is fogyott,de nem tudom pontosan milyen állagúnak kell lennie megsülve,nekem olyan mint egy tea sütemény.Szerintem kiszárítottam!:(
De a recept szuper és finom,majd legközelebb ügyesebb leszek és még finomabb lesz!!!
Köszi!!!

marcsisz
marcsiszsze, 2011-11-16 23:12

Sokszor készítek hókiflit és a férjem mindene a mákos,innen jött a gondolat a te sütidre rávetítve!!!
Biztosan ki fogom próbálni,ha elkészül ígérem,hogy beszámolok!!!:)

marcsisz
marcsiszsze, 2011-11-16 22:15

Köszi a választ!
Még amit elfelejtettem megkérdezni,hogy esetleg darált mákkal is elkészíthető,te esetleg sütöttél már mákosat is belőle???Köszi!

Rita1971
Rita1971sze, 2011-11-16 22:57

Látod Marcsisz azt nem tudom! Végül is a dió és a mák is olajos, biztos finom lehet azzal is. Ha esetleg kedved lesz kipróbálni, akkor légyszives jelezz nekem, hogy milyen lett!
Köszi szépen!
Üdv: Rita

marcsisz
marcsiszsze, 2011-11-16 16:22

Csak meg szeretném kérdezni,hogy vajas lisztes tepsibe vagy pedig sütőpapírosba érdemesebb sütni?
Válaszodat előre is köszönöm!!

Rita1971
Rita1971sze, 2011-11-02 08:10

Szia Kilteh!

Már évek óta sütöm ezt a kiflit, de mindig összeállt a tésztám. Nem tudom mi lehetett a gond! De örülök, hogy ízlett! Nagyon finom, omlós kifli! :)
Minden jót!
Rita

Kilteh
Kiltehk, 2011-11-01 19:36

Megsütöttem ma, de nekem a zsiradék nem volt elég a liszthez, úgyhogy tettem hozzá még kb 2 dl tejfölt. Finom lett, jó omlós.:)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1796