r
Nosalty Logó

Diós morzsás szilvás gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Diós morzsás szilvás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    376.7 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5883.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    1838 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2054 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 6283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 298 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kiló meghámozatlan burgonyát, sós vízben felrakunk főni. Mikor már eléggé megpuhult, lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomóval összetörjük.
  2. Egy kis sót, az olívaolajat és a lisztet lépésenként hozzáadva, megfelelő állagú tésztává gyúrjuk össze.
  3. A sodrófát és a deszkát jól belisztezve kb. másfél centi vastagra nyújtjuk a tésztát. Egyforma méretű részeket porciózunk, majd mindegyik közepébe egy fél szilvát teszünk. A szilvákat egy kiskanál fahéjas kristálycukorral ízesítjük.
  4. Egyenletes méretű gombócokat gyúrunk belőle, amiket forrásban lévő sós vízben addig főzünk, míg fel nem jönnek a víz tetejére.
  5. Amíg a gombócok főnek, egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Miután aranybarna lesz, hozzáadjuk a darált diót és kevés ideig keverjük. Vigyázzunk, hogy dió a hő hatására ne váljon keserűvé.
  6. A kész gombócokat a vízből kivéve, egyenesen a diós morzsába forgatjuk. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 16071
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 05.

Receptkategóriák

Szilvásgombóc, ó-ó-ó-ó! A megunhatatlan gyerekdal az ősszel együtt kúszott vissza a fülekbe, nem maradt hát más választás, mint elkészíteni! A hagyományos morzsába csempésztünk egy kevéske diót, hogy a megszokott ízélmény mellé társuljon egy falatnyi újítás is ehhez a puha tésztához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek