Digestive keksz házilag recept

Digestive keksz házilag
Digestive keksz házilag
13 perc / előkészület: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugye ti is szeretitek a finom és tápláló digestive kekszet, ami az egészséges reggelik egyik alapja is lehet? Én nagyon... szeretem, hogy tele van rostokkal, és amellett, hogy édes, még kellemesen sós is. Megpróbáltam tehát otthon előállítani a saját digestivemet, és ha kinézetében nem is, de ízében majdnem veri az eredetit... :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Én a reggeli kávém mellé szoktam ropogtatni, de nagyon jó alap pl. különböző sajttortákhoz vagy más kekszes desszertek elkészítéséhez.

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Digestive keksz, zabpelyhes keksz, zabkeksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket a sütőporral, a sóval és a cukorral elkeverjük, ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat, és elmorzsoljuk benne.
  2. Utolsó lépésként a melaszt és tojást is hozzáadjuk, és összeállítjuk a tésztát. Egy-két órát pihentessük a hűtőben, hogy a vaj újra összeálljon.
  3. Ezután csípjünk kis gombócokat a tésztából, és lapogassuk ki. Előmelegített, 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt süssük meg.
  4. Rácson hagyjuk kihűlni, majd tegyük jól záródó dobozba. Mivel sokáig eláll, ezért hetekig is rájárhatunk! ;)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

175