Cukkini habfasírt recept

Cukkini habfasírt
Cukkini habfasírt
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habkönnyű, finom fasírt, kívül ropogós, belül lágyan omlós!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Próbáld ki mentás joghurttal meglocsolva!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

habkönnyű cukkinifasírt, zöldséges fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyér héját eltávolítjuk, a belét szétmorzsoljuk, és a tejben áztatjuk.
  2. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és félretesszük, kb. negyed órára, amíg levet enged, majd kinyomkodjuk.
  3. A kinyomkodott cukkinit összekeverjük a tojással, a kipréselt fokhagymával, a snidlinggel és a vegetával vagy vegamix-szel, valamint az apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikom levelekkel.
  4. Egy tálkába előkészítjük a zsemlemorzsát, és felhevítjük az olajat.
  5. A cukkinis massza nagyon lágy, de ne ijedjünk meg, mert ettől lesz olyan finom habszerű a fasírt. Vegyünk ki egy nagyobb evőkanálnyi adagot, rakjuk a zsemlemorzsába, és óvatosan forgassuk meg benne. Ezután egy fémkanálra helyezve, csúsztassuk a forró olajba. Amikor a széle szépen megpirul, fordítsuk meg, és süssük ropogósra a másik oldalát is!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 68 339
elküldve: 27
receptkönyvben: 811
elkészítve: 46/46
Facebookon megjelent: 1

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

njuca
njuca h, 2015-12-21 10:19

Nálunk is sikere volt, még a gyerekek is szívesen ették. Köszönöm a receptet.

b-n
b-n p, 2014-07-25 13:50

Tényleg fincsi! Főzelékhez feltétnek hamar elfogyott, számomra pedig egy új recept. Köszi!

Bubbernyik
Bubbernyik / Bubbernyik h, 2014-07-21 22:41

Én a sót és a borsot sosem írom le az összetevőlistába, mert annyira egyértelmű, hogy mindenkinek van otthon... De most javítottam, nehogy engem is leszidjanak :)

balcsiedo
balcsiedo v, 2014-07-20 05:37

Elkészítettem, nagyon finom lett. Többféle zöldfűszert tettem bele ízlés szerint. Petrezselyem, snidling... Még a húsimádó páromnak is ízlett. Bátran próbáljátok ki :-)

flava
flava sze, 2014-07-16 17:05

A 3 szal petrezselyemel mit csinalunk?? A 10 level bazsalikombol mert csak "nehany" kerul a receptbe ? Es honnan jott bele a vegeta mikor a cereptben nincs vegeta? Se so se bors , semmi... lehet hogy ez egy finom fasirt , de nagyon rosszul van leirva a recept.

diavega
DiaNatura / diavega p, 2014-07-18 13:56

Kedves flava, a petrezselymet is odaírtam a bazsalikom mellé, aprítva kerül a masszába, /a zsemlemorzsába vagy az olajba értelem szerűen nem kerülhet/ Vegeta nem választható az alapanyagok között és fűszerkeverékből sincs vegetához hasonló opció.
Ha bármi egyéb nem tiszta, írd meg nyugodtan, segítek! Már ha tényleg el akarod készíteni ezt a receptet...

Consierre
Consierre cs, 2014-07-17 07:48

Jó ég, ezek ám a problémák...! Aki valaha járt már a konyhában, ezeket a kérdéseket nem teszi fel. Én elkészítettem, nagyon finom és valóban könnyű lett. Köszönjük a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2014-07-16 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

456