Csülök cipóban Marcsiséftől recept

1 adag
1039
kcal
Csülök cipóban Marcsiséftől
Csülök cipóban Marcsiséftől
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben többször ettem cipóban sült csülköt, és annyira  ízlett, hogy kipróbáltam. Többször is.

hozzávalók / 4 adag

A csülökhöz

A tésztához

ajánlat

Retekkel, zöldhagymával, savanyúsággal kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csülökkel töltött kenyér, cipóban sült sertéscsülök, fűszeres csülök tésztában
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított egész csülköt a fűszerekkel együtt meleg vízben feltesszük főni a kuktába, puhára főzzük, majd levében hagyjuk kihűlni.
  2.  Miközben a csülök fő, összeállítjuk a tésztát.(lásd a liszt csomagolásán) 
  3.  A kihűlt csülköt kicsontozzuk. 
  4. Amikor a kenyértészta kétszeresére megkelt, a deszkát lisztezzük be, vegyük ki a tésztát az edényből. Formáljuk át, közepébe készítsünk fészket.
  5. Ebbe tegyük a főtt csülköt. A kenyértészta két oldalát megnyújtjuk, majd ráhajtjuk a csülökre a széleket. 
  6. Ezután ügyes mozdulattal megfordítva ráhelyezzük a sütőlemezre. Letakarjuk, 40-50 percet kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Tálalás előtt kicsit pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 800
elküldve: 7
receptkönyben: 285
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
215 recept

Hozzászólások (11)

Encsi Erika
Encsi Erikah, 2013-02-18 08:01

Kedves Marcsisef!

Gratulálok, nagyon megkapó!
Annyira jó kinézetű, hogy remélem nem tűnik illetlennek a kérdés: ezért csendben érdeklődöm, hogy a kenyér milyen lett? Érdemes volt ezt a keveréket használni?

Marcsisef
Marcsisefh, 2013-02-18 14:28

Kedves Encsi Erika.
Köszönöm az elismerést.
Ezzel a keverékkel nagyon finom lett, de lehet, hogy a Torma(http://www.nosalty.hu/szakacs/torma)kenyértésztáival még csodásabb lenne.
Érdemes kipróbálni, akár füstölt csülökkel is.
Sok sikert.
Üdv. Marcsi

yenki26
yenki26szo, 2013-02-16 10:07

Szia! a tészta hozzávalói közül kimaradt az élesztő.

Marcsisef
Marcsisefszo, 2013-02-16 12:46

Kedves yenki26.
Hozzászólásodat köszönöm, sokat segítettél. Nem írom, hogy kijavítom, mert a hozzávalókban az szerepel, hogy kenyérliszt KEVERÉK (vastagon kiemelve)!!!! Tehát nem kell bele plusz élesztő ezért nem maradt ki!!!

yenki26
yenki26szo, 2013-02-16 13:57

Én azt gondoltam, hogy a lisztkeverék csak lisztet tartalmaz.

visnyoo
visnyoosze, 2012-12-19 13:43

Szia:)
Kérdezném, hogy hőlégkeveréses sütőben nem szárad ki a kenyér sütés közben?

üdv. Zsuzsa

Marcsisef
Marcsisefcs, 2012-12-20 18:10

Kedves Zsuzsa.
Sajnos kérdésedre nem tudok becsülettel válaszolni, én egy közönséges gázsütőben készítettem el. Jól sikerült és nagyon finom lett. Remélem olyan kedves szakácstárs is olvassa kérdésed aki légkeveréses sütőben készíti finomságait és tud érdemben válaszolni.
Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok. Marcsi

katapimpo
katapimpocs, 2012-04-12 22:35

szia!
kuktában mennyi idő alatt puhul meg a csülök? még csak egyszer használtam kuktát és nem vagyok valami tapasztalt:-)
közi!
Kata

Marcsisef
Marcsisefp, 2012-04-13 18:49

Kedves Kata!
A csülök kuktában kb. 1óra alatt puhul meg.
Üdv: Marcsi

molnarada
molnaradacs, 2012-04-12 19:21

Szia!

Sima nyers csülökkel csinálod, ha jól értem nem füstölttel ugye?

Andi

Marcsisef
Marcsisefcs, 2012-04-12 20:16

Kedves Andi!
Igen nyers csülökből készítem, de füstölt csülökből is készíthető!
Üdv: Marcsi

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Kézműves lekvárok háza
Kézműves lekvárok háza
Kamillás alma- vagy camparis narancslekvár? A "lekvárok házában" olyan ízpárosításokat is találunk, amelyekről eddig álmodni sem mertünk! (x)
Heti menü: a nagyi receptfüzetéből
Heti menü: a nagyi receptfüzetéből
Kinyitottuk a nagymama féltve őrzött könyvét, és egy egész hétre való menüsort állítottunk össze legfinomabb házias fogásaiból!
1039