Csokoládés tekercs recept

1 adag
730
kcal
Csokoládés tekercs
Csokoládés tekercs
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor megkóstoltam, a kedvencemmé vált, és amikor én is elkészítettem, a barátainké is.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Mindenkinek, aki nem csömör édességre vágyik!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki rolád, csokikrémes alagút
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához kettéválasztjuk a tojást.
  2. A tojássárgához a porcukor 1/3 részét habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük.
  4. A lisztet, a kakaóport, a sütőport összekeverjük.
  5. A sárgájás masszához óvatasan fakanállal belekeverjük a fehérjés habot.
  6. Majd ebbe beleszórjuk a lisztes keveréket.
  7. A gáztepsi méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  8. Elkenjük benne óvatosan a masszát
  9. 180- fokon kezdjük a sütést, majd mérsékeljük, amíg kisül.
  10. Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla.
  11. A krémhez a lisztből, a tojásból, a tejből puding sűrűségű krémet főzünk.
  12. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük.
  13. Kihűlés után összekeverjük őket.
  14. Kettéválasztjuk a krémet: az egyik fehéren marad, a másikba kakaóport szórunk,és rumaromával ízesítjük.
  15. A lehúzott papír helyére rákenjük a fehér krémet, majd erre rögtön a kakaós krémet.
  16. Óvatosan, mint a tekercseket, feltekerjük.
  17. Tetejére hagyunk egy pici krémet amivel lekenjük.
  18. Hűtőbe téve hagyjuk jól kihűlni.
  19. Bevonócsokival leöntjük, amit előzőleg gőz felett egy kevés napraforgó olajjal felolvasztottunk.
  20. Ha kihűlt, felszeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x34 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 153
elküldve: 3
receptkönyben: 865
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom'

Mióta szakács: 2009.08.02.
8 recept

Hozzászólások (22)

margica
margicak, 2012-05-15 20:09

üdv mindenki!
én még nem próbáltam ki, de biztos, hogy 2 kanál liszt elég 8 tojáshoz?

citrom
citromcs, 2012-05-17 17:21

Szia margica!A 2 evőkanál liszt és a 2 evőkanál kakaópor éppen elég hozzá,ezért lesz olyan selymesen puha a tészta.Próbáld ki!Szia!

arkcsiga
arkcsigav, 2012-02-05 14:52

többször csináltam már, ez a kedvenc itthon, de a piskóta hol sikerül hol nem.. egyszer tökéletes, egyszer meg ragad, feltekerés után úgy kell lekaparni a konyharuháról.. szépen feldagad a sütőben, mire a kenésre kerül a sor, összelapul 3-4 milisre.. tudja vki ennek mi lehet az oka?

Katalin65
Katalin65szo, 2012-11-24 10:17

Szia Kedves arkcsiga!
Most tévedtem erre a receptre és olvastam, hogy gondjaid vannak a piskóta "leragadásával". Nekem is volt sokáig, míg nem olvastam egy helyen, hogy porcukorral meghintet sütő-vagy zsírpapírra kell borítani, amit egy konyharuhára teszel, és így csavarod fel. Soha nem ragad le!!!!! Próbáld ki! Üdv! Kati

citrom
citromv, 2012-02-05 22:50

Kedves arkcsiga!A sütéssel van a gond.Nem szabad túl hamar kivenni!És teljesen fölösleges konyharuhába csavarni!

shiny85
shiny85szo, 2011-03-19 14:54

Kedves Citrom!

Ez egy isteni finom sütike! A piskóta selymesen lágy, a kétféle krémmel párosítva pedig fenséges! Óriási sikert arattam vele! Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! Egyetlen észrevételem lenne: nekem ebből a mennyiségből két tekercsem lett! Két piskóta és a krém is pont kettőbe volt elég, pedig ha jól olvastam a receptet, csak egy kellett volna hogy legyen! De szinte így is pillanatok alatt elfogyott :)

Haynal1
Haynal1h, 2011-02-28 11:00

Szombaton megsütöttem, a családom nagyon dícsérte. Köszönet a receptért!

kami1998
kami1998szo, 2011-02-26 19:23

Ha banánt raksz a tészta szélére a krémre és úgy tekered fel még finomabb.

Mucóka
Mucókacs, 2011-02-24 21:29

Sziasztok!

Ha szabadna egy apró kis megjegyzést tennem a feltekeréshez,egy kis segítség!
Ha kiveszitek a piskótát a sütőből,akkor egy tiszta,de benedvesített konyharuhára tegyétek a tésztát.
Le lehet húzni a sütőpapírt,és így kell óvatosan feltekerni a piskótát.
A nedves konyharuhában hagyjuk kihülni a piskótatésztát és így nem fog kiszáradni, törni,rugalmas marad!
Remélem segítettem!

citrom
citromcs, 2011-02-24 18:44

Sziasztok! Szóval a tekerés azért nehezebb egy kicsit mert vastag és puha a tészta.De ahogy látszik is éppenhogy csak tekerek egyet rajta,és az aljára kerül a tészta széle.Utánna lekenem és rögtön be a hűtőbe.Össze fog"hűlni".Ezután megdermedés után leöntjük a csokival ,ismét megdermed,és szeletelés után már ehetjük is.Jó sütögetést!!!

Lidi
Lidics, 2011-02-24 18:30

Sziasztok4
A tekeréssel nekem is gondjaim vannak,bár úgy látom ezt nem kell olyan szorosan feltekerni mint a lekváros tekercset.De mégis nekem valamiért repedezik.....inkább töredezik a piskóta. :-(
Meg tudja mondani nekem valaki,hogy miért?
Lidi

soma11
soma11cs, 2011-02-24 10:56

Kedves Citrom! Nagyon szép a sütikéd,gratulálok. Én már próbálkoztam az elkészítéssel, de a feltekerésnél meakadtam, sajnos nem sikerült. Azért felkockázva is elfogyott, mert egyébként nagyon finom sütemény. Ha van valami titka a feltekerésnek, szívesen venném a segítségedet. Üdv, Soma

Amurath
Amurathcs, 2011-02-24 08:15

Kedves Citrom, nagyon szép, anyukám a hétvégén sütött ilyet, csak nálunk pávaszemnek hívják. Isteni süti, csak ajánlani tudom mindenkinek. Üdv, Zsuzsa

marcsa99m
marcsa99msze, 2011-02-23 18:42

szia!
nagyon tetszik ez a recept,jol néz ki és egyszerűnek tűnik!pont jó lesz hétvégére!kipróbálom! köszi

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
730