Csokoládés tekercs recept

1 adag
730
kcal
Csokoládés tekercs
Csokoládés tekercs
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor megkóstoltam, a kedvencemmé vált, és amikor én is elkészítettem, a barátainké is.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Mindenkinek, aki nem csömör édességre vágyik!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki rolád, csokikrémes alagút
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához kettéválasztjuk a tojást.
  2. A tojássárgához a porcukor 1/3 részét habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük.
  4. A lisztet, a kakaóport, a sütőport összekeverjük.
  5. A sárgájás masszához óvatasan fakanállal belekeverjük a fehérjés habot.
  6. Majd ebbe beleszórjuk a lisztes keveréket.
  7. A gáztepsi méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  8. Elkenjük benne óvatosan a masszát
  9. 180- fokon kezdjük a sütést, majd mérsékeljük, amíg kisül.
  10. Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla.
  11. A krémhez a lisztből, a tojásból, a tejből puding sűrűségű krémet főzünk.
  12. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük.
  13. Kihűlés után összekeverjük őket.
  14. Kettéválasztjuk a krémet: az egyik fehéren marad, a másikba kakaóport szórunk,és rumaromával ízesítjük.
  15. A lehúzott papír helyére rákenjük a fehér krémet, majd erre rögtön a kakaós krémet.
  16. Óvatosan, mint a tekercseket, feltekerjük.
  17. Tetejére hagyunk egy pici krémet amivel lekenjük.
  18. Hűtőbe téve hagyjuk jól kihűlni.
  19. Bevonócsokival leöntjük, amit előzőleg gőz felett egy kevés napraforgó olajjal felolvasztottunk.
  20. Ha kihűlt, felszeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x34 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 170
elküldve: 3
receptkönyben: 865
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom'

Mióta szakács: 2009.08.02.
8 recept

Hozzászólások (22)

margica
margicak, 2012-05-15 20:09

üdv mindenki!
én még nem próbáltam ki, de biztos, hogy 2 kanál liszt elég 8 tojáshoz?

citrom
citromcs, 2012-05-17 17:21

Szia margica!A 2 evőkanál liszt és a 2 evőkanál kakaópor éppen elég hozzá,ezért lesz olyan selymesen puha a tészta.Próbáld ki!Szia!

arkcsiga
arkcsigav, 2012-02-05 14:52

többször csináltam már, ez a kedvenc itthon, de a piskóta hol sikerül hol nem.. egyszer tökéletes, egyszer meg ragad, feltekerés után úgy kell lekaparni a konyharuháról.. szépen feldagad a sütőben, mire a kenésre kerül a sor, összelapul 3-4 milisre.. tudja vki ennek mi lehet az oka?

Katalin65
Katalin65szo, 2012-11-24 10:17

Szia Kedves arkcsiga!
Most tévedtem erre a receptre és olvastam, hogy gondjaid vannak a piskóta "leragadásával". Nekem is volt sokáig, míg nem olvastam egy helyen, hogy porcukorral meghintet sütő-vagy zsírpapírra kell borítani, amit egy konyharuhára teszel, és így csavarod fel. Soha nem ragad le!!!!! Próbáld ki! Üdv! Kati

citrom
citromv, 2012-02-05 22:50

Kedves arkcsiga!A sütéssel van a gond.Nem szabad túl hamar kivenni!És teljesen fölösleges konyharuhába csavarni!

shiny85
shiny85szo, 2011-03-19 14:54

Kedves Citrom!

Ez egy isteni finom sütike! A piskóta selymesen lágy, a kétféle krémmel párosítva pedig fenséges! Óriási sikert arattam vele! Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! Egyetlen észrevételem lenne: nekem ebből a mennyiségből két tekercsem lett! Két piskóta és a krém is pont kettőbe volt elég, pedig ha jól olvastam a receptet, csak egy kellett volna hogy legyen! De szinte így is pillanatok alatt elfogyott :)

Haynal1
Haynal1h, 2011-02-28 11:00

Szombaton megsütöttem, a családom nagyon dícsérte. Köszönet a receptért!

kami1998
kami1998szo, 2011-02-26 19:23

Ha banánt raksz a tészta szélére a krémre és úgy tekered fel még finomabb.

Mucóka
Mucókacs, 2011-02-24 21:29

Sziasztok!

Ha szabadna egy apró kis megjegyzést tennem a feltekeréshez,egy kis segítség!
Ha kiveszitek a piskótát a sütőből,akkor egy tiszta,de benedvesített konyharuhára tegyétek a tésztát.
Le lehet húzni a sütőpapírt,és így kell óvatosan feltekerni a piskótát.
A nedves konyharuhában hagyjuk kihülni a piskótatésztát és így nem fog kiszáradni, törni,rugalmas marad!
Remélem segítettem!

citrom
citromcs, 2011-02-24 18:44

Sziasztok! Szóval a tekerés azért nehezebb egy kicsit mert vastag és puha a tészta.De ahogy látszik is éppenhogy csak tekerek egyet rajta,és az aljára kerül a tészta széle.Utánna lekenem és rögtön be a hűtőbe.Össze fog"hűlni".Ezután megdermedés után leöntjük a csokival ,ismét megdermed,és szeletelés után már ehetjük is.Jó sütögetést!!!

Lidi
Lidics, 2011-02-24 18:30

Sziasztok4
A tekeréssel nekem is gondjaim vannak,bár úgy látom ezt nem kell olyan szorosan feltekerni mint a lekváros tekercset.De mégis nekem valamiért repedezik.....inkább töredezik a piskóta. :-(
Meg tudja mondani nekem valaki,hogy miért?
Lidi

soma11
soma11cs, 2011-02-24 10:56

Kedves Citrom! Nagyon szép a sütikéd,gratulálok. Én már próbálkoztam az elkészítéssel, de a feltekerésnél meakadtam, sajnos nem sikerült. Azért felkockázva is elfogyott, mert egyébként nagyon finom sütemény. Ha van valami titka a feltekerésnek, szívesen venném a segítségedet. Üdv, Soma

Amurath
Amurathcs, 2011-02-24 08:15

Kedves Citrom, nagyon szép, anyukám a hétvégén sütött ilyet, csak nálunk pávaszemnek hívják. Isteni süti, csak ajánlani tudom mindenkinek. Üdv, Zsuzsa

marcsa99m
marcsa99msze, 2011-02-23 18:42

szia!
nagyon tetszik ez a recept,jol néz ki és egyszerűnek tűnik!pont jó lesz hétvégére!kipróbálom! köszi

Legfrissebb cikkek

7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
730