r
Nosalty Logó

Csokoládés lávasüti mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Csokoládés lávasüti mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 2713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 448 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. Ha már teljesen simára kevertük, félretesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. A tojásokat a sárgákkal, a cukorral, valamint egy csipet sóval felhabosítjuk, amíg világossárga lesz. Ekkor a lehűtött csokoládéhoz öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a darált mandulát, illetve a kakaóport, és az egészet összekeverjük.
  4. Két 7-8 cm magas kerámiatálkát (vagy 3 szufléformát) kivajazunk, és kakaóporral beszórjuk. Belekanalazzuk a tésztát úgy, hogy a forma nagyjából 2/3-áig érjen, és 185°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 10-11 percre.
  5. Porcukorral megszórva és erdei gyümölcsökkel tálalva, még melegen fogyasztjuk, hogy ne dermedjen meg a sütemény belseje.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 224
  • Össznézettség: 87449
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi kényeztető édesség, ami a még csodálatosabbá teheti a lustálkodós hétvégéket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!