r
Nosalty Logó

Cseresznyés linzertorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tmea
Cseresznyés linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 3686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a mogyoró és a fahéj kivételével alaposan összegyúrjuk, majd 2/3-1/3 arányban kettévesszük. A nagyobbik adagba belegyúrjuk a mogyorót, a kissebbikbe a fahéjat. Ezek után a mogyorós tésztát betesszük legalább 1 órára a sima hűtőbe, a fahéjasat pedig a mélyhűtőbe. (Nekem ez az arány tökéletes linzertésztát ad ki mindig, de a liszt minőségétől függően változhat az állaga, ezért ha túl száraznak érezzük, egy kis tejfölt lehet tenni hozzá.)
  2. A cseresznyét kimagozzuk.
  3. Kivesszük a hűtőből mogyorós tésztát, kinyújtjuk (ha esetleg lágynak bizonyulna, vessük be a fóliás vagy nylonzacskós trükköt), és kibélelünk vele egy 26 cm-es tortaformát, úgy, hogy a széleire is jusson.
  4. Erre a tésztára szórjuk a cseresznyét, amit meghintünk kevés fahéjas cukorral.
  5. Kivesszük a mélyhűtőből a fahéjas masszát is, és a sajtreszelő nagy lyukú részén ráreszeljük a cseresznye tetejére.
  6. Mehet az előmelegített sütőbe, amíg a teteje szép sárga nem lesz.
  7. Ha kész, megszórjuk porcukkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6435
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Jegeskávé  vagy vaníliás milkshake. És tejszínhab.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütitészta a kedvencem, gondoltam, így cseresznyeszezonban kipróbálom cseresznyével is, meg mogyoróval, meg fahéjjal... Tökéletes ízkombináció, ahogy a kicsit ropogósan maradt friss cseresznye íze összeolvad az ember szájában a mogyoró és  fahéj aromájával...hmmm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek