Bucinudli recept

Kalória?
Bucinudli
Bucinudli
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi kényeztető finomság...

hozzávalók / 4 adag

A gombóctésztához

A pirított darához

A tálaláshoz

ajánlat

Porcukorral megszórva, sárgabarack dzsemmel tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Burgonyás nudli, nudli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát, majd lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra sodorjuk és ugyancsak 0,5 cm-es csíkokat vágunk belőle.
  2. A tésztacsíkokat a kezünkkel kicsit meghengergetjük, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Egy fazékban vizet forralunk. Amikor felforrt, kicsit megsózzuk és kisebb adagokban ebben főzzük ki a nudlikat. Miután a víz tetejére feljöttek, még kb. 2-3 percig főzzük.
  4. Leszűrjük és pirított darába forgatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 48 324
elküldve: 2
receptkönyben: 221
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (9)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima h, 2011-03-28 09:44

És ha nem pirritott zsemlemorzsába hanem cukrozott vagy mézes mákba forgatjuk......mennyei:))a mákkedvelőknek:))erre is mehet sárgabaracklekvár:))ha lúd,legyen kövér:))

991