Bucinudli recept

Bucinudli
Bucinudli
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi kényeztető finomság...

hozzávalók / 4 adag

A gombóctésztához

A pirított darához

A tálaláshoz

ajánlat

Porcukorral megszórva, sárgabarack dzsemmel tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Burgonyás nudli, nudli

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát, majd lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra sodorjuk és ugyancsak 0,5 cm-es csíkokat vágunk belőle.
  2. A tésztacsíkokat a kezünkkel kicsit meghengergetjük, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Egy fazékban vizet forralunk. Amikor felforrt, kicsit megsózzuk és kisebb adagokban ebben főzzük ki a nudlikat. Miután a víz tetejére feljöttek, még kb. 2-3 percig főzzük.
  4. Leszűrjük és pirított darába forgatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 40 260
elküldve: 1
receptkönyben: 199
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (9)

nekemannyima
nekemannyimah, 2011-03-28 12:01

:)))és képzeld ezt mi "pöcsmácsiknak"hívtuk...illetve nagymamám:)))jó étvágyat:))

zederta
zedertah, 2011-03-28 12:52

igen-igen. ettől még nem dőltem ki ;-) én is ismerem ezt a nevet ;-)))

nekemannyima
nekemannyimah, 2011-03-28 09:44

És ha nem pirritott zsemlemorzsába hanem cukrozott vagy mézes mákba forgatjuk......mennyei:))a mákkedvelőknek:))erre is mehet sárgabaracklekvár:))ha lúd,legyen kövér:))

zederta
zedertah, 2011-03-28 11:16

na ha így teszek, akkor nekem tényleg annyi lesz ma ;-)))
köszi az ötletet!
üdv,
toma

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
992