Brassói aprópecsenye Katrintól recept

Brassói aprópecsenye Katrintól
Brassói aprópecsenye Katrintól
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és gyors, egyszerű étel.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Így nyáron egy hideg  gyümölcsleves után finom főétel!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sertéspecsenye burgonyával, sertéscombból készült brassói, fokhagymás-paprikás aprópecsenye sertéshúsból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot apró kockára vágjuk, majd ugyanúgy a krumplit is. Egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon megpirítjuk a sertéshúst, amit előzőleg besóztunk, majd 1,5 dl vizet öntünk alá, s fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul.
  2. Ezután levesszük róla a fedőt, s addig sütjük, míg elpárolog alóla a víz.
  3. Közben forró olajban megsütjük a krumplit, majd megsózzuk.
  4. Ha megsült a hús és a krumpli, akkor jénaiba beleszórjuk, 1 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón összetörünk, s rászórjuk a húsra, majd jól összekeverjük a krumplival, s egy késhegynyi pirospaprikát és fehérborsot is hozzákeverünk.
  5. Még forrón tálaljuk
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 7 681
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
93 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1699