r
Nosalty Logó

Batyus csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bodnár Évi
Batyus csirkecomb
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Elkészítés

Személyenként 1 „batyut" készítünk

  1. A csirkecombokat besózzuk, megszórjuk őrölt fehérborssal és szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. Sütőpapírból akkora lapokat vágunk, hogy a comb kényelmesen elférjen rajta. Csap alatt bevizezzük, hogy könnyen hajlítható legyen, és kicsit gőzölögjön is majd.
  3. A sütőpapír aljára tegyünk 1 tk. kacsa-vagy libazsírt, rátesszük a szeletekre vágott hagymát, a 2-3 csíkba vágott paprikát. Ráfektetjük a befűszerezett csirkecombot, tetejére egy hosszú szelet, bevagdosott kolozsvári szalonnát, de lehet jó minőségű házi szalonna is. Mindkét oldalról ráhajtjuk a vizes sütőpapírt, a végeit háromszög alakúra hajtjuk és a "batyu" aljára fordítva légmentesen lezárjuk.
  4. A batyukat rácsos tepsibe rakjuk és 200 fokon a combok nagyságától függően 1,5-2 órán át sütjük.
  5. Kivesszük tepsit a sütőből, kibontogatjuk a papír tetejét, majd kis időre visszarakjuk, hogy szép színt kapjon a hús és kicsit megpiruljon a szalonna is. Ha van légkeveréses funkciónk, akkor a pirításhoz azt indítsuk el.
  6. A szalonna, a sült hagyma és paprika igazi finomsággá teszik a combokat. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de legjobb a batyukból leszűrt pecsenye zsírral átforgatott, főtt burgonyával. Igazi vendégváró kaja, mert a batyukat előző nap is elkészíthetjük, így akár beszélgetés közben is megsül az ételünk.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3595
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Batyus csirkecomb
Bodnár Évi 17 recept

Hozzávalók

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.