Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti recept

megosztás
0
Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig ódzkodtam a hús-gyümölcs kombinációktól, így különösebb elvárásaim nem voltak a recepttel szemben. Amit viszont kaptam tőle: harmonikus ízek, ínycsiklandó illatok, színkavalkád, tálalási lehetőségek tárháza...
Egy szó mint száz, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 5 adag

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 0.5 kg csirkemáj (vagy kacsamáj)
  • 420 g barackkonzerv
  • 450 g tejföl
  • 30 dkg sajt (reszelt, lehet benne füstölt sajt is)
  • 2 ek napraforgó olaj

ajánlat

Én mazsolás rizshalmokra tálaltam, hogy kicsit még fokozzam az ízes izgalmakat, könnyű, gyümölcsös fehérbort ajánlok hozzá.
Köretként adható mellé dödölle, rizs, röszti burgonya, stb...

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

őszibarackos csirkemell, barackos-májas csirkemell
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A húst és a májat tetszés szerint fűszerezzük, elősütjük.
  2. A barackot felszeleteljük.
  3. A húsokat egy tepsibe fektetjük, ráhelyezzük a májakat, amit körberakunk barackszeletekkel (lásd: fotó).
  4. A reszelt sajtot a tejföllel és kb. 2 dl baracklével összekeverjük és a hússzeleteken egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Közepes hőmérsékleten (180 °C) 30-40 percig sütjük, amíg szép színt kap.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x45 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 259
elküldve: 4
receptkönyben: 131
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
820