Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti recept

1 adag
827
kcal
Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig ódzkodtam a hús-gyümölcs kombinációktól, így különösebb elvárásaim nem voltak a recepttel szemben. Amit viszont kaptam tőle: harmonikus ízek, ínycsiklandó illatok, színkavalkád, tálalási lehetőségek tárháza...
Egy szó mint száz, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Én mazsolás rizshalmokra tálaltam, hogy kicsit még fokozzam az ízes izgalmakat, könnyű, gyümölcsös fehérbort ajánlok hozzá.
Köretként adható mellé dödölle, rizs, röszti burgonya, stb...

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

őszibarackos csirkemell, barackos-májas csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a májat tetszés szerint fűszerezzük, elősütjük.
  2. A barackot felszeleteljük.
  3. A húsokat egy tepsibe fektetjük, ráhelyezzük a májakat, amit körberakunk barackszeletekkel (lásd: fotó).
  4. A reszelt sajtot a tejföllel és kb. 2 dl baracklével összekeverjük és a hússzeleteken egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Közepes hőmérsékleten (180 °C) 30-40 percig sütjük, amíg szép színt kap.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x45 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 969
elküldve: 4
receptkönyben: 119
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
Kanadai túrós batyu
Kanadai túrós batyu
A túrós batyu "áldozata" lettem Kanadában. Vendéglátó barátnőm egyre csak valamilyen hazai túrós édességről ábrándozott, én pedig éppen kéznél voltam.
827