Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti recept

1 adag
827
kcal
Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig ódzkodtam a hús-gyümölcs kombinációktól, így különösebb elvárásaim nem voltak a recepttel szemben. Amit viszont kaptam tőle: harmonikus ízek, ínycsiklandó illatok, színkavalkád, tálalási lehetőségek tárháza...
Egy szó mint száz, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Én mazsolás rizshalmokra tálaltam, hogy kicsit még fokozzam az ízes izgalmakat, könnyű, gyümölcsös fehérbort ajánlok hozzá.
Köretként adható mellé dödölle, rizs, röszti burgonya, stb...

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

őszibarackos csirkemell, barackos-májas csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a májat tetszés szerint fűszerezzük, elősütjük.
  2. A barackot felszeleteljük.
  3. A húsokat egy tepsibe fektetjük, ráhelyezzük a májakat, amit körberakunk barackszeletekkel (lásd: fotó).
  4. A reszelt sajtot a tejföllel és kb. 2 dl baracklével összekeverjük és a hússzeleteken egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Közepes hőmérsékleten (180 °C) 30-40 percig sütjük, amíg szép színt kap.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x45 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 900
elküldve: 4
receptkönyben: 119
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
827