r
Nosalty Logó

Babgulyás 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dorka
Babgulyás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 767 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4600 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2947.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2075 micro
  • β-karotin
    5439 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 767 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17686.6 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    1310 mg
  • Foszfor
    4054 mg
  • Nátrium
    10258 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3378 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2309 micro
  • Kolin:
    1139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    12450 micro
  • β-karotin
    32636 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3191 micro
Összesen 4600 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    483 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot átválogatjuk és hideg vízzel átmossuk.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk és a babbal együtt, kb 2 literhideg vízzel felöntve feltesszük főni.
  3. A hagymát apróra, a húsokat nagyobb kockákravágjuk.
  4. A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt megpároljuk. (Mintha pörköltet készítenénk.)
  5. Ha a bab és a zöldségek megfőttek, hozzáöntjük a már megfőtt húst és összefőzzük. Kóstolás után, ha szükséges sózzuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 537
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 264
  • Össznézettség: 320175
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet még Anyától tanultam, az egész család nagyon szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek