Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás 2.

Babgulyás 2.
Babgulyás 2.
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet még Anyától tanultam, az egész család nagyon szereti.


hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg füstölt csülök
  • 0,5 füstölt nyúlja
  • 0,5 kg szárazbab
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 4-5 szál fehérrépa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 ek fűszerpaprika
  • só ( ha szükséges)
  • 3-4 ek zsír

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot átválogatjuk és hideg vízzel átmossuk.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk és a babbal együtt, kb 2 liter hideg vízzel felöntve feltesszük főni.
  3. A hagymát apróra, a húsokat nagyobb kockákra vágjuk. 
  4. A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt megpároljuk. (Mintha pörköltet készítenénk.)
  5. Ha a bab és a zöldségek megfőttek, hozzáöntjük a már megfőtt húst és összefőzzük. Kóstolás után, ha szükséges sózzuk.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 229 040
elküldve: 8
receptkönyvben: 680
elkészítve: 31/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nomedunome
nomedunome Thu, 2017-04-13 16:08

azért necces magyarázat nélkül csak "nyúlját" írni a receptbe a neten, mert ami fatornyos hazánkban bordaporc, az máshol szűzpecsenye, megint máshol dagadó (a nyúlja ezeket jelenti más-más régiókban.). szóval kár az észt osztani rajta, mert változik, hogy hol mit hívnak így.

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-06-12 15:01

Kedves Dorka,

nagyon tetszenek a receptjeid! "A fontoskodok" kommentarjait ignoralni kell!
Uj Clubtag vagyok, hamarosan jelentkezem receptekkel is.

Üdvözlet es tovabbi megerdemelt sikereket!!!
Marti

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2013-06-13 12:38

Kedves Marti!
Nagyon szépen köszönöm , kedves vagy! Várom a receptjeidet! Jó sütést főzést! Üdv: Dorka

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2012-03-18 16:03

Kedves Méhecske!
Ennek igazán örülök ,remélem ízlik majd! Üdv: Dorka

honey1
honey1 Sun, 2011-10-30 20:42

Nekem nagyon ízlett függetlenül attól, hogyan is nevezzük. Ma ez volt az ebéd. Én a zöldséget csak akkor raktam a babhoz, amikor az már majdnem kész volt, tartottam tőle, hogy szétfő. De így éppen jó lett. Csipetke is került bele. Nagyon finom, tartalmas leves.

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2011-10-25 09:00

Kedves Tarackos!
Ha nem tetszik a recept nem kell megnézni , Én nem szoktam más receptjébe belekötni , mindenki úgy főz ahogy akar és annak nevezi ahogy akarja! Inkább azzal foglalkozz ,hogy Te is tegyél fel receptet! Szép napot! Üdv: Dorka

Tarackos
Tarackos / Tarackos Tue, 2011-10-25 09:21

Kedves Dorka!
Nem azt írtam,hogy nem tettszik a recepted,hanem azt,hogy ez egy sima bableves.Abban pedig tévedsz hogy mindenki annak nevezi az általa készített ételt ahogy akarja.Mit szólnál,ha a paprikáscsirkét sertéspörköltnek nevezné el valaki.A receptedbe amint látod nem kötöttem bele.Engedd meg nekem,hogy saját receptet akkor tegyek fel,amikor én akarok.Kicsit túlreagáltad a megjegyzésem.

Üdv:Tarackos

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2011-10-25 18:05

Kedves Tarackos!
Nem vagyok kíváncsi a további megjegyzéseidre! A példád pedig primitív ,(paprikás csírke - sertéspörkölt),azért azt hiszem ,hogy mindenki megtudja különböztetni egymástól a két ételt! Üdv: Dorka

ancsu88
Ancsu88 / ancsu88 Tue, 2012-01-03 12:51

Kedves Dorka!
most állok neki,életem első babgulyásának:) így fogom csinálni én is, de a biztonság kedvéért megkérdeztem 2 háziasszonyt is, és ők is így csinálják:) Anyukám az egyik, az ő főztjét pedig imádom:) rossz biztos nem lesz:) Üdv: Ancsu

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2012-01-03 15:24

Kedves Ancsu!
Ennek igazán örülök,hogy ízlett Nektek , és hogy Anyukád is így főzi! Üdv: Dorka

Tarackos
Tarackos / Tarackos Tue, 2011-10-25 18:48

Kedves Dorka!
Megértelek,hogy nem vagy kiváncsi a véleményemre,de mivel ez egy közösségi oldal ide mindenki megírhatja a véleményét.Azt teszem most is.Nem kritizáltam a bablevesedet,de engedd meg nekem,hogy az elnevezésével ne értsek egyet.A Te általad babgulyásnak nevezett bableves körülbelül olyan messze áll a babgulyástól mint az én hasonlatom a paprikáscsirke és a sertépörköltől.Azért mert Te nem vagy tisztában a fogalmakkal,ezért ne engem okolj.Inkább próbáld meg Te is megkülönböztetni a bablevest a babgulyástól.

Üdv:Tarackos

http://www.nosalty.hu/recept/bogracsos-babgulyas-fustolt-csulokkel

Itt megtalálhatod a babgulyás receptjét.

kozma-gyula
Kozma Gyula / kozma-gyula Thu, 2011-09-08 17:55

Szerintem ez csülkös bableves. A gulyás szó marha pásztor.,tehát a babgulyás marha húsból készül.Én a babgulyást marhahúsból készítem.

sankoxxl
sankoxxl Tue, 2011-04-19 21:46

A "nyúlja", vagy "nyúja" Nyugat-Magyarországon a dagadó népies neve. Lehet, hogy másutt az oldalas maradékát is így nevezik, de itt ezt jelenti. Ugyanitt a sertésszűz neve: "pásztor".

nemtalalt
Nemtalalt / nemtalalt Tue, 2011-01-11 13:44

Kedves Dorka!

A hétvégén elkészítettem a babgulyást. Mindenkinek ízlett nálunk! Tán még sosem főztem ilyen jó bablevest, pedig túl vagyok már pár fazékon... :-))

Köszönöm szépen! Nagyon jó recept! Megtartom, máskor is elő fogom venni. :-)))

Üdv, Kriszta

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2011-01-11 17:00

Kedves Kriszta!

Nagyon szivesen , örülök,hogy ennyire ízlett a leves!! Üdv: Dorka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-08 11:06

A nyulja az a " lenyulja" szóbol ered, és a miáltalunk választott kiváltságos, már-már isteni politikusaink nyulja helyett a lenyulját válasszák, mert az sokkal izletesebb, tartalmasabb, szaftosabb, és nem emésztődik meg pár ora alatt. Nembeszélve arrol, hogy egy lenyuljábol sok nyulját vehet. Ugyhogy nyulja hiány van, én nem kaptam az biztos. Ha valaki tudja a fellelő helyet, és megosztaná velem, szereznék neki egy nyulját a földalol is.

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2011-01-09 08:21

Kedves Elekimi!

Szerintem minden hentesüzletben árulnak füstölt nyúlját! Érdemes megpróbálni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-09 10:29

Kedves Dorka!

Természetesen én is tudom, csak vicces kedvemben voltam.
Akkor most artozom egy nyuljával?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-09 21:42

Jó jó, akkor is az adosod maradtam. Egyszer hátha összefutunk a hentesnél, és megleplek egy nyuljával.Üdv

Dorka
Dorka / Dorka Mon, 2011-01-10 08:05

Kedves Elekimi!

Hát elég kicsi az esélye annak,hogy összefussunk a hentesnél , bár nem lehet tudni! :) Akár még meg is történhet! Üdv: Dorka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-04 08:54

CSak azért írok hogy tisztába tegyem a nyúlját.A nyúlja a sertés oldalasról levágott porcogós rész,és nem a szúz pecsenye.

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2010-12-04 14:14

Kedves Pasaska!

Ha megnézed kettővel feljebb pontosan ugyan ezt írtam le!!!! Én eddig is tisztában voltam vele ,hogy mi a sertés nyúlja! De azért köszi!

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2010-07-21 17:13

szia Laraed!

A füstölt nyúlja a sertés oldalasról levágott, porcogós húsos rész! A füstölt nyúlja és a szűzpecsenye NEM ugyanaz! Remélem tudtam segíteni! Üdv: Dorka

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-07-21 12:29

Köszi Bia ! Ezt még nem halottam ezt a kifejezést. Én füstölt nyelvre gondoltam: De akkor nem talált. Puszi Edit

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-07-21 16:38

Néha a lányokkal feladunk egymásnak szavakat.Kár hogy ez nekem nem jutott hamarabb eszembe.Érdekes szó.Nem baj most már te is tudod.Puszillak.Bogi

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-07-21 11:56

Kedves Dorka ! Szégyenlem de nem tudom mi az a füstölt nyúlja !!! Gondolom nem nyúl ami fűstölve van??? Előre is köszi a válaszod! Üdv Edit