r
Nosalty Logó

Arancini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Arancini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 888 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3541 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5275 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11414 micro
Összesen 888 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11164.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2198 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    6257 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2032 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1566 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21098 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45655 micro
Összesen 3541 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizottóhoz a felszeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a rizst, 1 perc alatt opálosra pároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Addig kevergetjük, míg elpárolog, majd ugyanezt tesszük a meleg alaplével is. Mikor már majdnem puha a rizs, belekeverjük a friss vagy fagyasztott spenótot, megvárjuk, míg összeesik, majd a kecskesajtot is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, és legvégül rászórjuk a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük.
  2. Megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat kissé felverjük, és a maradék parmezánt a rizottóhoz adjuk. A zsemlemorzsából is belekeverünk 4 evőkanállal.
  3. A maradék olívaolajat felmelegítjük. A rizsbe keverjük a felvert tojást is, majd gombócokat vagy korongokat formázunk belőle, a közepébe mini mozzarella golyókat nyomunk, és befedjük, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
  4. Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, és forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 46738
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Ajánló

Készíthetünk hozzá paradicsomszószt mártogatósnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az ételnek az a lényege, hogy maradék rizottóból készül. Persze, van olyan, hogy nem marad, ezért leírom egy rizottó receptjét is. Viszont ha mégis van otthon maradék, akkor nagyjából úgy számoljunk, hogy kb. 2 adag rizottóhoz 1 tojás és kb. 2 dkg parmezán kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek