r
Nosalty Logó

Anyu répatortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Anyu répatortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4201 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6188.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2609 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.6 g
  • Cukor
    664 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    764 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3039 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25203 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 6510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    490 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt habosra keverjük a cukorral, olajjal, egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a levétől lecsepegtetett, kis kockákra vágott ananászkonzervet.
  3. Egy tálban elkeverjük a száraz anyagokat: átszitált lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, darált diót és a fűszereket.
  4. A száraz anyagokat beleforgatjuk a nedvesbe, és kivajazott, kilisztezett/zsemlemorzsázott tortaformába simítjuk a masszát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 90 percig, tűpróbáig sütjük.

A mázhoz

  1. Az átszitált porcukorhoz annyi grand marnier-t adagolunk, hogy egy sűrű, de kenhető/csurgatható masszát kapjunk.
  2. A kihűlt tortára kenjük, miután a máz megkötött, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10538
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 15.

Receptkategóriák

Anyu répatortája
Szofika 104 recept

Az én Anyukám répatortája, minden elfogultság nélkül mondom, hogy a legfinomabb a világon. A tetején lévő alkoholos cukormáz nagyban hozzájárul a sikerhez.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!