r
Nosalty Logó

Almával bélelt pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almával bélelt pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 1249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 4997 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Összesen 163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2922.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11688.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1716 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    3156 mg
  • Nátrium
    5984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 4997 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Elkészítés

A töltött pulykamellhez

  1. A pulykamellből hét nagyobb szeletet vágunk, melyeket jól kiklopfolunk, majd sózunk, borsozunk.
  2. Az almát kicsumázzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felkarikázzuk.
  3. A húsokat kiterítjük, és minden szelet egyik felét megpakoljuk a töltelékkel a következő sorrendben: egy szelet tarja, egy szelet Pannónia sajt, két karika alma, két karika lilahagyma, újból egy szelet Pannónia sajt, és végül egy szelet tarja.
  4. Ráhajtjuk a hús másik felét és fogvájóval, hústűvel, vagy bambusznyárssal körbetűzzük a szélét.
  5. Közepesen forró olajban a batyuk mindkét oldalát megsütjük.
  6. A burgonyát felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat és botmixerrel habosra pürésítjük. Kis adagokban a tejet is hozzákeverjük.
  7. A káposzta leveleit vékony csíkokra vágjuk, és egy-két percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük, és a püréhez keverjük.
  8. A dióbeleket durvára vágjuk, és serpenyőben kis lángon rövid ideig pirítjuk. Tálalásnál a burgonyapürét megszórjuk a pirított dióval, majd mellé ültetjük a félbevágott húscsomagokat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5283
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

A burgonypürét ízesíthetjük egy kis szerecsendióval is. Köretként a rizs is nagyszerűen illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan ételt kerestem vacsorára, mely az ősz jegyeit idézi. Végül két recept összekombinálásából született meg a végeredmény, melyekre a Nők Lapja Konyhája és a Vidék Íze nevezetű receptújságokban találtam rá. A savanykás alma kellemes ízharmóniát alkot a lilahagymával és a szintén édeskés, fanyar ízű ementáli típusú sajttal. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A kelkáposztás burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek