Lazac céklaágyon recept

Lazac céklaágyon
Lazac céklaágyon
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt találtam egy szuper receptet egy női magazinban. Azóta többször is elkészítettem már, ha valami ünnepi kajára volt szükségem. Persze nem feltétlenül ünnepi ez az kaja, csak az ára eléggé borsos, így vagy karácsonyi menüként, vagy egy-két személy részére szoktam megfőzni. Elsőre fura párosításnak tűnik, a lazac a maga víz-, és a cékla az enyhén „föld” ízével. Valamiért mégis fantasztikus párost alkotnak.

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz

A körethez

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: Halloween, születésnap, karácsonyi receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros lazac vörösáfonyás céklával, lazac kaporral céklaágyon sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevet és egy fél csokor felaprított kaprot.
  2. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk.
  3. A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.)
  4. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá.
  5. 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket.
  6. Rádobáljuk a vörösáfonyát és a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig.
  7. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 435
elküldve: 24
receptkönyvben: 534
elkészítve: 38/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lipton9
lipton9 k, 2015-03-24 14:34

Kedves Nora!
Lazac filé van itthon. Szeletelve tegyem a pácba, majd később a sütőbe?
Köszönöm!

Nora Palmer
Nora Palmer / Nora Palmer cs, 2015-03-26 13:42

Kedves lipton9,

Én körülbelül 4-5 cm-es darabokra vágtam, és így helyeztem a páclébe, majd később a sütőbe.

Geroklemi
Geroklemi szo, 2014-01-04 13:49

Kedves vendég volt nálunk pár napot, s akkor készítettem el. Nagy sikert aratott! Megjegyzésként hadd tegyem hozzá, hogy aki nem szereti a száraz husit, az készítsen hozzá kis kapros, vagy egyéb ízesítésű szószt. Köszi a receptet! Biztosan meg fogom csinálni máskor is! Boldog új esztendőt és sok jó receptet kívánok! Gabi

Nora Palmer
Nora Palmer / Nora Palmer szo, 2014-01-04 15:28

Kedves Geroklemi!

Nagyon örülök a sikerednek. :) Igen, ez egy olyan recept, amit ha egyszer elkészít az ember, beleszeret, majd újra és újra elkészíti...Köszönöm, hogy írtál!
Neked is Nagyon Boldog Új esztendőt kívánok!

kicsisyl
kicsisyl / kicsisyl cs, 2013-12-26 17:40

Kedves Nora,
Elkészítettem a receptet, hihetetlenül finom és extravagáns étel. :)
Köszi, hogy megosztottad. :)
Üdv,
Kicsisyl

Sági Mihályné
Sági Mihályné cs, 2013-11-28 20:08

Kedves Nora,

Imádom a halat, a kaprot is szeretem,biztosan megsütöm!

Köszönöm a receptet,Marika.

greek64
greek64 k, 2013-11-26 14:01

szia!nagyon tetszik a recept, de biztosan elkerülte a figyelmemet, hogy mi a páclé szerepe - ráöntöd a halra sütéskor? vagy miért pácoljuk a lazac bőrét? köszi:)

Nora Palmer
Nora Palmer / Nora Palmer k, 2013-11-26 16:10

Kedves greek! Talán rosszul fogalmaztam, nem a bőrét, hanem a halhúst tesszük egy időre a citromos pácba. Kicsit kifehéredik, és sokkal jobb íze lesz ettől a páctól a halnak. :)

friman melinda
Szöszi konyhája / friman melinda szo, 2013-11-23 19:49

Kedves Nóra! Ránéztem és tudom, szeretem!!! Lazac, cékla, narancs ...... csak imádni tudom! Még karácsony elött elkészítem, hogy biztos sikert arassak vele a szeretet ünnepén. Köszönöm

marti48
Marti48 / marti48 v, 2013-11-03 16:09

Kedves Nora,

nagyon tetszik ez a recept, köszi, hogy megosztottad. Eltettem, mert feltetlen kiprobalasra var!

Üdvözlettel, Marti

marti48
Marti48 / marti48 v, 2013-11-03 16:05

Kedves Nora,

nagyon tetszik ez a recept, köszi, hogy megosztottad. Eltettem, kiprobalasra var!

Üdvözlettel, Marti

812