Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie recept

Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam itthon egy csomag aszalt vörösáfonyát, és találtam egy jónak tűnő amerikai receptet hozzá, így készültek ezek a sütik, amik hát nem túl fotogének, de nagyon finomak.
Ez a mennyiség csak fél adag volt, de 3 nagy tepsinyi cookie lett belőle. Persze így is csak 1 napig tartott... :) Ajánlom őket, mert finomak és egészségesek. Tovább gazdagítható csokicseppekkel, magvakkal is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vörösáfonyás zabkeksz, aszalt gyümölcsös zabpelyhes keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojást.
  2. A száraz hozzávalókat az áfonya kivételével egy tálban összekeverjük, majd a vajas keverékhez dolgozzuk egy fakanállal. Ha homogén a massza, mehet bele az áfonya.
  3. Egy evőkanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapíros tepsire, egymástól kb. 5 cm távolságra (eléggé megnőnek, és kilapulnak sülés közben).
  4. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsül egy adag.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 18 851
elküldve: 12
receptkönyvben: 250
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

MuffinMűhely

Mióta szakács: 2012.11.05.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cam22
cam22 / cam22 v, 2015-05-10 14:05

Ez nagyon jó kis keksz! Mindenkinek ízlett! :) Én is módosítottam picit rajta. Teljes kiőrlésű liszttel csináltam és kókuszzsírral. És egy kis étcsokit is tettem bele.

Sabah
Sabah / Sabah szo, 2013-03-02 15:23

Köszönöm ezt a jó ötletet! Annyit módosítottam rajta, hogy cukor helyett édesítő szert tettem bele. Szinte mindig pillanatok alatt elfogy, rendszeres finomsággá vált nálunk. :)

595