Szarvasgerinc áfonyamártással sütőtökfánkkal recept

Szarvasgerinc áfonyamártással sütőtökfánkkal
Szarvasgerinc áfonyamártással sütőtökfánkkal
150 perc / előkészület: 50 perc főzés: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg sütőtököt eszünk, van egy nagy kertünk, ahol minden megterem, ezt meg kell kóstolni, a vad nemes íze mennyire illik a sütőtök édességéhez, a fűszerekkel mégis kicsit megbolondítva, átalakítva az ízeket.:)

Forrás: zamatesillat.blogspot.hu

hozzávalók / 2 adag

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

Sütőzsiradék

sütőtökfánk

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Danubius Hotels, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szarvashús áfonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

pác

  1. Fogunk egy kis lábost, amibe vizet töltünk, ezt felforraljuk, a páclénél leírt fűszereket beletesszük , és fél órán át hagyjuk lassan főni.
  2. Amikor kihűlt a páclevünk, fogunk egy kanalat, és belekeverjük lassan az olajat, a vörösbort, ha ez kész, a húsra öntjük a hideg levet, 2-3 napig ebben a lében érleljük a húsunkat.

szarvasgerinc

  1. Lecsepegtetjük a pácléből kivett szarvasgerincet, veszünk egy nagyobb serpenyőt, amibe olajat teszünk ,feltesszük a gázra, mikor elég meleg, belerakjuk a húsunkat, és többször megforgatva átsütjük, kérget kapjon a hús, az a lényeg, ha ez kész, 180 fokra kapcsoljuk be a sütőt.
  2. Amíg a sütő bemelegszik, keresünk egy tepsit, amibe öntsük bele a serpenyőben megmaradt zsiradékot, a húst sózzuk, borsozzuk meg.
  3. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, szeljük fel, ha ez kész, a húst tegyük a tepsibe, öntsünk rá egy kicsit a pácléből. Pakoljuk mellé a hagymát és a fokhagymát, takarjuk le egy fóliával, és tegyük a sütőbe, amíg meg nem puhul.
  4. Ha jó puha a húsunk, vegyük le a fóliát, és egy kicsit hagyjuk úgy a sütőben, hogy megpiruljon. Ha ez kész, egy picit pihen, majd jó éles késsel szeleteket vágunk belőle, így kerül majd a tányérra.

áfonyamártás

  1. Egy kisebb lábost keresünk, amibe az áfonyát tesszük, és 1 dl borral felöntjük, hozzátesszük a szegfűszeget, a fahéjat, cukrot, amikor felforrt, hozzáteszünk egy csöpp narancslevet és a narancshéjat. Takarékra tesszük a lángot, és nagyon lassú tűzön besűrítjük a mártásunkat.
  2. Egy turmixgépbe tesszük, hogy jó állaga legyen, kellő sűrűségre beállítjuk, a tányérra kis pöttyöket teszünk belőle.

sütőtökfánk

  1. A tököt, burgonyát, a hagymát és a fokhagymát lereszeljük. Fogunk egy tálat, beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. 5 percig állni hagyjuk, ezalatt levet fog ereszteni nekünk a sótól, ezért jól kinyomkodjuk.
  2. Ha ez kész, adjunk hozzá még egy tojást, a lereszelt sajtunkat, annyi zsemlemorzsát, hogy szép kis golyókat tudjunk formálni,ha ez kész, bő olajban süssük ki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 3 367
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mbernadett

Mióta szakács: 2016.03.04.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kis.imrene82
kis.imrene82 h, 2016-10-31 20:00

Élvezet volt végig nézni, ahogy beerőltettétek magatokat a TOP5-be a sütőtökös receptversenynél! :D :D A percenként +1 szavazat remélem nem csak nekem szúrt szemet, mert rendkívül gyanús.....
Mindenesetre "Gratulálok" !

szisz1969
Mbernadett / szisz1969 k, 2016-11-01 00:16

Örülök neki ,hogy élvezted !!!!!!!!!!!Nem baj,hogy a főzős csoportomban osztottam meg a receptem ,és ha olvasnál zsűris a játék :) :) :) :) :) :) Nem veszed észre ,hogy senkit nem érdekelsz :) :) :) Még a neved sem mered felvállalni :)

3428