Melaszos nádcukor

Melaszos nádcukor

Leírás

Ahogy a nevéből is kederül, ezt a cukrot nádcukor és melasz kombinálásával állítják elő. Érdemes megnézni, hogy fehérítetlen nádcukorral készült változatot vásároljunk, mert azt nem fehérítették (általában vegyi úton), mielőtt újra barnára színezték volna. A melaszos nádcukor jellemzője, hogy a cukorkristályok a melasz miatt összetapadnak. Tapintásra puha, vajszerű állagú. A melasz különleges zamatot kölcsönöz a cukornak, illetve barnás színt kölcsönöz az ételnek - ezért használatakor ezt mindenképp vegyük figyelembe. Az angol konyhában közkedvelt a használata: sütemények, különböző kekszek édesítője. Különleges zamatot kölcsönöz a kávénak és a teának is. Az adagolása megegyezik a normál cukoréval.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó dobozban, száraz, hűvös helyen tároljuk.

100g Melaszos nádcukor

fehérjetartalom

0.12 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

98.09 g

víztartalom

1.34 g

gramm melaszos nádcukor?

Top ásványi anyagok

Kalcium

83 mg

Nátrium

28 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.041 g

Kolin

2.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.132 mg

Niacin - B3 vitamin

0.11 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.12 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

83 mg

Vas

0.71 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

28 mg

Cink

0.03 mg

Réz

0.047 mg

Mangán

0.064 mg

Szelén

1.2 µg

szénhidrát

cukor

97.02 g

víz

1.34 g

vitaminok

Niacin - B3 vitamin

0.11 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.132 mg

Folát

1 µg

Kolin

2.3 mg

B6 vitamin

0.041 g

102 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!