Merano recept

Merano
Merano
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon csokis, nagyon mogyorós, nagyon tömény és isteni finom!

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis-mogyorós kocka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is habosra keverjük.
  2. Beletesszük a reszelt csokoládét és a darált mogyorót.
  3. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet apránként, a kávéval felváltva, hogy inkább sűrű kevert tésztát kapjunk.
  4. A masszát kizsírozott, kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 C-on tűpróbáig sütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 056
elküldve: 5
receptkönyvben: 281
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike cs, 2012-11-01 14:05

Kávét nem tennék bele, mert kicsik is ehetnek belőle. Mivel lehetne helyettesíteni? A sima víz elég lehangoló :)

mirza
mirza cs, 2011-02-10 07:47

Kedves Zederta!
Mondd csak, mi a jelentősége a "melaszos nádcukornak..? (Ha hagyományos kristálycukorral készítem, kárt szenved a sütemény?) Illetve, ha "törökmogyoró" helyett hagyományos mogyorót használok..?
Mirza

zederta
ze(n)derta / zederta cs, 2011-02-10 07:59

kedves Mirza!
semmi kárát nem fogod érezni, ha hagyományos cukorral készíted a süteményt. a melaszos nádcukornak van egy jellegzetes íze, ami jól meg az ilyen típusú süteményekhez, de tényleg nem elengedhetetlen...
ami a törökmogyorót illeti: földimogyoróból még nem készítettem, nem tudok nyilatkozni. szerintem a földimogyorónak jellegzetesebb az íze, de a lényeg, hogy legyen benne valami ;-)
jó sütést!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2010-04-05 13:47

Kedves Toma!
Megcsináltam húsvétra és annyira jó lett hogy utána még 2szer kellett megcsinálnom:)
200 g vajjal csináltam és nem lett semmi baja!
Üdv: Orsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-03-10 10:17

köszönöm a gyors választ!
húsvétra megcsinálom 200g vajjal és majd beszámolok róla bár ezt a sütit szerintem semmi nem ronthatja el:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2010-03-09 13:33

Kedves Toma!
Azt szeretném kérdezni hogy vajjal is meg lehet csinálni ezt a sütit?
Nagyon tetszik a recepted!!
Előre is köszönöm a választ!
Üdv:Orsi

zederta
ze(n)derta / zederta k, 2010-03-09 16:29

szia Orsi!
alap esetben a vaj és margarin között van "átjárás" ;-) mondjuk arányaiban azért vajból lehet, hogy kevesebb is elegendő, mondjuk 250g margarint kb. 200g vajjal lehet helyettesíteni.
köszi az elismerő szavakat, és jó sütés-főzést kívánok Neked!
üdv,
toma

742