Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mókás szendvicsek gyereknapra

Nem könnyű ötletes gyereknapi finomságokat készíteni, főleg, ha nem akarunk hosszú órákat vesződni a konyhában. De ezekért a mesés, vicces szendvicsekért érdemes!

Nem könnyű ötletes gyereknapi finomságokat készíteni, főleg, ha nem akarunk hosszú órákat vesződni a konyhában. De ezekért a mesés, vicces szendvicsekért érdemes!

 

Vicces szendvicsek, egészséges alapanyagok

Az első és legfontosabb: a szokásos zsemle-felvágott gyors kombinációja helyett legyünk kreatívak. Itt a jó idő, most már rengeteg zöldség várja, hogy a tányérokra kerüljön. Ha tehetjük, látogassunk ki a piacra, sokkal szebb árut kaphatunk a szupermarketekben fellelhető készletek helyett. Ha kenyér- vagy zsemlesütésre vállalkozunk,  szerezzünk be teljes kiőrlésű lisztet, legalább részben készüljön ebből a gyereknapi szendvicsalap.
A gyerekek nagyon értékelik, ha a kedvenc meséik hősei elevenednek meg a valóságban, legszívesebben minden játékukba belecsempésznék a legkedveltebb figurákat. Ha egyébként nehezen vesszük rá őket a zöldségevésre, itt a remek alkalom, hogy mindenféle egészséges növényből mosolygó arcokat, figurákat alkossunk a szendvicseikre. Az alap lehet körözött, a felvágottak közül érdemes drágábbat venni, mert ebben az esetben sajnos érvényesül a „jobb a drágább” elve.

Varázsoljunk!

Próbálkozhatunk házi készítésű tojás- és zöldségkrémekkel. Az itthon is kapható fűszereknek immár se szeri, se száma, ezekkel pompás aromákat varázsolhatunk a szendvicsekre, a gyerekeknek persze az enyhébb változatokkal. A fűszerpaprika, fehér bors, metélőhagyma tökéletes párt alkotnak a frissen megkent kenyérszeletekkel.  Ez a nap a legkisebbekről szól, tegyük emlékezetessé számukra!

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!