23 zölden virító medvehagymás recept

A tavasz első hírnökei közé tartozik a március elejétől nyíló medvehagyma. Valódi vitaminbomba, felhasználása pedig igen sokrétű. Mutatjuk a legjobb recepteket hozzá!

A medvehagyma friss leveleit apróra vágva akár a reggeli szendvicshez is fogyaszthatod, készíthetsz belőle levest, főzeléket, de húsokhoz és köretekhez is kiváló. Mehet a salátába is, a szárított levelekkel pedig az ételeket is fűszerezheted. Mivel a medvehagyma csak májusig szedhető, ha hosszú távon szeretnéd fogyasztani, érdemes frissen lefagyasztani, vagy fűszerolajként tárolni.

A friss növényből többek között az alábbi ételeket készítheted el:

  1. 1.

    Medvehagymás pesto mandulával

  2. 2.

    Medvehagymás-sajtos mini piték

  3. 3.

    Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével

  4. 4.

    Tészta medvehagymamártással, parmezános csirkével

  5. 5.

    Medvehagymás pogácsa krumplipüréből

  6. 6.

    Medvehagymás körözött

  7. 7.

    Olívabogyós-medvehagymás saláta

  8. 8.

    Medvehagymás töltött bagett

  9. 9.

    Pécsi pesto

  10. 10.

    Medvehagymás tojáskrém

  11. 11.

    Mediterrán marhatatár

  12. 12.

    Tilápia filé citromos, medvehagymás tagliatelle-vel

  13. 13.

    Medvehagymás-sajtos muffin túróhabbal

  14. 14.

    Húsvéti medvehagymás töltött karaj

  15. 15.

    Medvehagymás fűszervaj

  16. 16.

    Medvehagymás-ricottás minibatyuk

  17. 17.

    Tavaszi medvehagymás túrókrém

  18. 18.

    Medvehagymás chillis-sajtos pogácsa

  19. 19.

    Medvehagyma főzelék

  20. 20.

    Rakott medvehagyma

  21. 21.

    Medvehagyma krémleves 3.

  22. 22.

    Medvehagyma pestós pite

  23. 23.

    Medvehagymás tekercs

Olvastad már?

31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek