Mediterrán marhatatár recept

Mediterrán marhatatár
Mediterrán marhatatár
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az év első medvehagymáját szedtük a Mecsekben.
Irány a természet!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mediterrán tatárbeefsteak, mediterrán tatárbifsztek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt, nagyon fontos, hogy kézzel vágjuk! Semmiképpen ne daráljuk!
  2. A megadott hozzávalókkal jól átdolgozzuk és a tetejére egy langyosított tojássárgáját rakunk.
  3. Friss medvehagymalevelekre tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 34 151
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-03-14 19:58

Kedves Gergő! Szeretnénk kérni egy kis felvilágosítást "marhaügyben":) Mivel mi abszolut amatőrök vagyunk, és nem igazán értünk ehhez, ezért szeretnénk megkérdezni, hogy mit jelent pontosan a 2+bélszín, valamint a 1,4+ tejmarha. Ezeket a jelöléseket hol tudjuk megtalálni, a csomagoláson? (pl a Metroban) Nagyon köszi a segítséget, továbbra is Mmm..és Óóó a recept láttán! Üdv: Mr& Mrs Smith

csonkagergo
Csonka Gergő / csonkagergo Wed, 2010-03-17 17:22

Kedves Mr&Mrs Smith

2+ bélszín 2kg vagy az fölötti súly az 1,4+ hoz viszonyítva lényegesen jobb mert tisztességes steak-et lehet kivágni belőle még a fej húsból is!! Az 1,4 kg-os nagy eséllyel egy kiöregedett tejmarha Magyarországról ezeket a délhús vágja és csomagolja. Rá is van írva " származási és vágási hely M.O."
2+ bélszín Ir vagy Dél amerikai ott nem a tej hanem a hús végett tartják őket és nem egy magyar tarka a fajtája hanem Aberdeen Angus Húsmarha. M.o a húsérlelés tilos ami egy baromság köszönjük az ANTSZ-nek , a világon természetesen bárhol lehetséges!! A hús rostjai az érés során puhulnak szinte "kenhető" lesz a hús és természetesen NEM ROMLIK meg és csodás illata is lesz. Czifrai István szakácskönyve pl kimondja hogy vadat és marhát csak "bőrébe érlelve " fogyasszunk !
Hát röviden ennyi Marhaságot tudtam összehordani.
Üdv:Gergő

Humanoid
Humanoid Sun, 2010-03-14 09:09

Nagyon szeretem a tatárt,kitűnő ötlet a medvehagyma.Szép fotód arra késztet,hogy még ma estére elkészítsem.Én worcestershire szósszal szoktam csinálni,szerintem az adja meg igazán a zamatát.Nagyon szépen kösz a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 11:42

Ha classic tatárt készítek én is szívesen használok Worchester szószt,jó étvágyat a tatárhoz!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-13 21:23

Szia Gergő, ha nem kapunk érlelt bélszínt, otthon is tudjuk érlelni? Előre is köszi:
VP

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 00:41

igen tudod érlelni de csak 0-max 3 fokon és mindezt csak vákumban . Az érlelés így kb 2hét. Amúgy a magyar bélszin zömében tej marhától származik igy eleve alkalmatlan a szerepkörére de pl Metro áruház 3900ft/kg 2+ bélszin akcióban természetesen Angus marhától ami nagyon jó míg a délhús féle 1,4+ tejmarha frissen 4380 felháboritó!

388