Medvehagyma főzelék recept

Medvehagyma főzelék
Medvehagyma főzelék
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a medvehagyma szezon, és mivel nagyon szeretem, minél többféle ételt készítek el ennek a finom, és egészséges növénynek a segítségével!

hozzávalók / 4 adag

  • kb. 30-40 dkg medvehagyma
  • kb. 10 dkg vaj/ kókuszzsír
  • kb. 3-4 dl tej
  • só, bors, szerecsendió
  • 3-4 szem édesítő/ pici cukor
  • étkezési keményítő

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főzelék medvehagymából, medvehagyma-főzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát apró csíkokra vágjuk és megmossuk, majd kókuszzsíron, vagy vajon kb 10 percig pároljuk.
  2. Ha összefonnyadt a hagyma felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Csak addig főzzük, míg egyet rottyan!
  3. Sóval, borssal, kevés szerecsendióval fűszerezzük. Aki édeskésen szereti, tehet bele pár szem édesítőt, vagy kevés cukrot.
  4. Étkezési keményítőt kevés hideg tejben kikeverünk, és hozzáöntjük a főzelékhez, majd jól keverjük el. Ezután csak addig főzzük, míg besűrűsödik. Természetesen keményítő helyett sima lisztes rántással is el lehet készíteni, de ezzel a módszerrel sokkal egészségesebb, és nem is hizlal annyira!
  5. Ha kevés a medvehagyma, ki lehet pótolni spenóttal, úgy is nagyon finom!
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 402
elküldve: 10
receptkönyben: 172
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

szamanta91

Mióta szakács: 2013.02.05.
6 recept

Hozzászólások (6)

chiyori
chiyoriv, 2013-03-17 14:03

Köszi a receptet, én is kipróbálom. A barátommal hagymaimádók vagyunk.

szamanta91
szamanta91sze, 2013-03-27 17:52

Mi is nagyon szeretjük, remélem ebben a formában is ízleni fog nektek!:)

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!