Medvehagyma főzelék recept

1 adag
387
kcal
Medvehagyma főzelék
Medvehagyma főzelék
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a medvehagyma szezon, és mivel nagyon szeretem, minél többféle ételt készítek el ennek a finom, és egészséges növénynek a segítségével!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főzelék medvehagymából, medvehagyma-főzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát apró csíkokra vágjuk és megmossuk, majd kókuszzsíron, vagy vajon kb 10 percig pároljuk.
  2. Ha összefonnyadt a hagyma felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Csak addig főzzük, míg egyet rottyan!
  3. Sóval, borssal, kevés szerecsendióval fűszerezzük. Aki édeskésen szereti, tehet bele pár szem édesítőt, vagy kevés cukrot.
  4. Étkezési keményítőt kevés hideg tejben kikeverünk, és hozzáöntjük a főzelékhez, majd jól keverjük el. Ezután csak addig főzzük, míg besűrűsödik. Természetesen keményítő helyett sima lisztes rántással is el lehet készíteni, de ezzel a módszerrel sokkal egészségesebb, és nem is hizlal annyira!
  5. Ha kevés a medvehagyma, ki lehet pótolni spenóttal, úgy is nagyon finom!
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 498
elküldve: 10
receptkönyben: 174
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

szamanta91

Mióta szakács: 2013.02.05.
6 recept

Hozzászólások (6)

chiyori
chiyoriv, 2013-03-17 13:03

Köszi a receptet, én is kipróbálom. A barátommal hagymaimádók vagyunk.

szamanta91
szamanta91sze, 2013-03-27 16:52

Mi is nagyon szeretjük, remélem ebben a formában is ízleni fog nektek!:)

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
387