Medvehagyma főzelék recept

1 adag
387
kcal
Medvehagyma főzelék
Medvehagyma főzelék
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a medvehagyma szezon, és mivel nagyon szeretem, minél többféle ételt készítek el ennek a finom, és egészséges növénynek a segítségével!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főzelék medvehagymából, medvehagyma-főzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát apró csíkokra vágjuk és megmossuk, majd kókuszzsíron, vagy vajon kb 10 percig pároljuk.
  2. Ha összefonnyadt a hagyma felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Csak addig főzzük, míg egyet rottyan!
  3. Sóval, borssal, kevés szerecsendióval fűszerezzük. Aki édeskésen szereti, tehet bele pár szem édesítőt, vagy kevés cukrot.
  4. Étkezési keményítőt kevés hideg tejben kikeverünk, és hozzáöntjük a főzelékhez, majd jól keverjük el. Ezután csak addig főzzük, míg besűrűsödik. Természetesen keményítő helyett sima lisztes rántással is el lehet készíteni, de ezzel a módszerrel sokkal egészségesebb, és nem is hizlal annyira!
  5. Ha kevés a medvehagyma, ki lehet pótolni spenóttal, úgy is nagyon finom!
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 496
elküldve: 10
receptkönyben: 174
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

szamanta91

Mióta szakács: 2013.02.05.
6 recept

Hozzászólások (6)

chiyori
chiyoriv, 2013-03-17 13:03

Köszi a receptet, én is kipróbálom. A barátommal hagymaimádók vagyunk.

szamanta91
szamanta91sze, 2013-03-27 16:52

Mi is nagyon szeretjük, remélem ebben a formában is ízleni fog nektek!:)

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
Dínós tál gyerekeknek
Dínós tál gyerekeknek
Minden fiúnál van egy korszak, amikor imádja a dinoszauruszokat. Biztosan sztárok leszünk a csemete szemében, ha ezt a tálat elkészítjük neki, és még sokba sem kerül! (x)
Heti menü: fűts a sütővel!
Heti menü: fűts a sütővel!
Egyre csípősebb az idő - fűteni úgyis kell, főzni szintén, miért ne intézzük a kettőt együtt? Sütőben készülő finomságokat kínálunk egész hétre!
387