Medvehagymás tekercs recept

1 adag
672
kcal
Medvehagymás tekercs
Medvehagymás tekercs
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagymás tekercs alapja hidegen kelt tészta, a tölteléke aprított medvehagymás, sajtos krém. A recept saját ötlet:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

ajánlat

Készíthetjük vendégváráskor, vagy egy jó beszélgetéshez sör-, vagy borkorcsolyának, de csomagolhatjuk reggelire, uzsonnára, kinek, hogy tetszik:)

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztát és a tölteléket is sütés előtti nap készítjük el, és hideg helyre tesszük.


  1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot.
  2. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: kicsit langyosíthatjuk a tejet, így könnyebben elkeverhetjük benne az élesztőt.)
  3. Bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
  4. A töltelékhez a megmosott, száraz medvehagyma leveleket nagyobb darabokra vágjuk és a felmelegített vajon 2-4 perc alatt megdinszteljük, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük tejjel.
  5. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és végül a zúzott fokhagymával ízesítjük.
  6. Miután kihűlt a krém, hűtőbe tesszük a felhasználásig

Összeállítás:


  1. Másnap a hidegen kelt tésztát 30X40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
  2. A hideg medvehagymás krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
  3. Szorosan feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén és 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük (10-15 percet keleszthetjük is, de el is hagyhatjuk), felvert tojással bekenjük a tekercsek tészta részét, megszórjuk szeletelt mandulával és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 899
elküldve: 7
receptkönyben: 396
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (6)

schmidtkatalin
schmidtkatalincs, 2012-04-26 06:29

Kedves Tündér!
A tésztába nem kell tojás vagy sárgája?
Várom válaszod!
Üdvözöllek
Kati

betti46
betti46szo, 2012-04-14 10:47

Kedves Tündér!
Ma megsütöttem,isteni lett.
Legközelebb dupla adagot sütök.Köszönöm a receptet!
Üdv:Betti

ladybird216
ladybird216cs, 2012-04-12 21:17

Ma végre már megsüthettem, mert tegnap este még csak a tészta gyúrás volt. Nagyon finom! Még a gyerekem is falta, aki nem szereti a medvehagymát! Köszönöm a receptet! Ha már nem lesz medvehagyma szezon, megcsinálom más hagymával is! :)

671