r
Nosalty Logó

Csavart almás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csavart almás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 25 g élesztőt 50 ml vízzel, kiskanál cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük az átszitált liszthez, majd összekeverjük az olvadt margarinnal, 2 kanál almalekvárral, 50 g porcukorral, és jól összegyúrjuk.
  2. Kelni hagyjuk meleg helyen 1 óra hosszat. (Elég, ha felmelegedik a ler 50°C-ra, majd 10 perc után elzárjuk.)
  3. Kézzel átgyúrjuk, 2-be osztjuk. Kb. 30 cm hosszúra nyújtjuk kézzel, ujjakkal ellapítjuk kb 10 cm szélesre, almalekvárral megkenjük, feltekerjük hosszant, megismételjük a másodikkal is.
  4. Végül a két kolbászt egymással óvatosan megcsavarjuk, kör alakúra formázzuk, a tetejét lekvárral megkenjük, fahéjjal megszórjuk.
  5. 175°C-on sütjük 25-30 perc alatt, sütőpapiros gáztepsin.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2004
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 23.

Ajánló

Aki nem akarja, hogy nagyon ellaposodjon, sütheti tortaformában/kerek lábaskában is (kb. 26 cm átmérő). Tipp2: lehet akár 3-ba fonni, időmegtakarításból választottam a 2-es variánst. Tipp3: almás-baracklekváros töltést is kipróbáltam, szilvával sem rossz, de szerintem az alma a nyerő :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baleset eredményeként született ez a kalácsféle süti, ugyanis két receptet kevertem össze tévedésből, hála a majdnem állandó sietségemnek... A megsült almás csavarintás illata betöltötte a konyhát, gyerekeim uzsonnára majszolgatták csendben (a dumanélküliség nálunk elég ritka evés közben)...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek