r
Nosalty Logó

Halkrém Moldevittől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Moldevit
Halkrém Moldevittől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    856 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 330 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1713 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 661 kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pácolt füstölt hal bőrét lehúzzuk, és a robotgépbe darabolva tesszük (elég száraz hús ez, így könnyebben lesz krémes).
  2. A haldarabok mellé tesszük a sajtkrémet is. Megszórjuk a borssal és a fokhagymapéppel, majd nyakon öntjük a fél (kis) citrom levével.
  3. Az egészet addig turmixoljuk, míg sűrű krémet nem kapunk (érdemes nem rusztikusra hagyni, mert az esetleges szálka maradványok a turmixolással megsemmisülnek).
  4. Friss, ropogós kenyérrel, baguettel vagy pirítóssal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2812
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 28.

Ajánló

Én nagyon szeretek a halkrémes kenyér tetejére zöld olívabogyót és/vagy friss lila hagymát tenni. Érdemes kipróbálni ;) Vigyázat! A sót felejtsük el, a hal önmagában is tartalmazza a krémhez szükséges só mennyiséget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halkrém Moldevittől
Moldevit 8 recept

Mikor ovis voltam, nagyon rossz evő hírében álltam. Amolyan óvónénik réme, ha kajáról volt szó. Egyszer viszont halkrémes kenyér volt a tízórai, amiből a szokásos negyed szelet kenyér helyett egy egész karéjjal megbirkóztam, mert olyan finom volt, hogy nem lehetett abbahagyni. Azóta Édesanyám tökéletesítgette a receptet, ami a mai napig nagy szerelem, és külföldön élve is bármikor elkészíthetem... Ez pedig a tökéletes halkrémes kenyér!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!