Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés nyuszik recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához (16 db-hoz)

A töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 392 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A tésztához (16 db-hoz)

A töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 3134 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához (16 db-hoz)

A töltelékhez

A díszítéshez

összesen: 350 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

prohanta
prohanta Sat, 2019-04-20 09:54

Koszonom a receptet! A vegeredmeny fincsi lett, de az az igazsag, hogy rendesen megszenvedtem vele. Nem volt konnyu a vekony toltelekes tesztacskakat megformazni, sok idobe kerult. A tesztabol nekem sok megmaradt, pedig grammra kimeregettem mind a tesztagolyocskakat, mind a tolteleket. Ket oras kemeny kuzdelem utan viszont eleg aranyos nyuszikat kaptam, amik igazi diszei lesznek a husveti asztalnak. :-)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-30 01:45

Kedves K! Nagyon cukik a nyuszikak! Koszonom szepen! Volna meg egy keresem, ha megtudnad nekem mondani az eredeti edes babos tolteleknek a receptjet. Egyszer egy kinai ismerosom altal meg lettem kinalva valamilyen edes-babos-toltelekes sutivel es azota is azt az izt keresem:) annyira finom volt! Azt hiszem fekete babbol keszult. Elore is koszonom!:) Veronika

KWilde
K / KWilde Sat, 2013-03-30 11:23

Szia,

az édes bab töltelék hivatalos neve Anko. Adzuki babból készül, itthon is lehet kapni pl Ázsia boltban, láttam már Holland & Barret-ben (nem tudom ők még vannak-e Magyarországon) és Aldiban is szokták néha adni. Elkészítési módja:

1 bögre babhoz kell 1-1,5 bögre cukor.

Az előző este beáztatott babot feltesszük főzni 2 bögre vízzel. Magas lángon felforraljuk, s hagyjuk 5 percig forrni. Majd leöntjük róla a vizet, és friss vizet rakunk a lábosba. Ezt még 2x meg kell ismételni, ez segít a nem kívánt ízek eltüntetésében. Negyedjére a víz felforrása után hagyjuk főni a babot alacsony lángon, míg puha nem lesz. Ha túlzottan elpárolgott a víz alóla, azt pótoljuk.

Ha finom puhára főtt a bab, adjuk hozzá a cukrot, alacsony lángon addig kevergessük, amíg a cukor be nem sűríti magát, illetve szép fényesen csillog benne a bab. Ezután vegyük le a tűzről, ha pürésebben szereted akkor krumplinyomóval, v botmixerrel még dolgozzuk meg :)
Hűtőben tárold.

Itt egy videórecept is hozzá, itt száraz babból készítik:
http://www.youtube.com/watch?v=dqfpoPd8QN8

Kellemes Húsvétot!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-30 11:34

Igazan nagyon koszonom a reszletes es gyors valaszt! En Ausztraliaban elek, de itt is vannak azsiai boltok ahol biztosan megtalalom. Koszi a videot is! Udv. Veronika
Neked is kellemes Husvetot kivanok!

KWilde
K / KWilde Sat, 2013-03-30 12:06

Ausztráliában biztos nem lesz kihívás megtalálni, Adzukinak és Azukinak is szokták írni :), Angliában is tele volt vele a tesco meg a wait rose :)
Ha esetleg a nyuszikat is elkészítenéd szóda helyett ott biztosan lehet venni "Lye water"-t, kifejezetten sütéshez. Ebből 1 teáskanálnyit hozzá lehet adni, illetve cukor helyett használj nyugodtan Golden Syrupot.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-30 14:06

Koszi, igazad van, a nyuszikat is meg fogom csinalni, majd megirom, hogy sikerultek!

392
finomliszt 200 g
porcukor 120 g
kókuszzsír 56 g
szódavíz 1 ek
1 csipet
citromlé 3 ek
gesztenyemassza 25 dkg
sütő rum 10 ml
vaníliás cukor 1 csomag
nutella 1 ek
marcipán 50 g
mandula 75 g
tojás 1 db
jégcukor 1 ek