r
Nosalty Logó

Fetával töltött zöldpaprika és paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Fetával töltött zöldpaprika és paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2594.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10379.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2538 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    5725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2493 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 1675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    777 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feta sajtot villával összetörjük. Bazsalikommal, oregánóval és borssal fűszerezzük, majd 2-3 perc alatt jól összedolgozzuk.
  2. A paprikákat, paradicsomokat megmossuk. A paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, és a magokat kikanalazzuk a belsejükből.
  3. A paprikákat és a paradicsomokategy kanál segítségével megtöltjük a fetás krémmel.
  4. Egy akkora tepsit, amibe beférnek a zöldségeink, kibélelünk alufóliával, és egy evőkanálnyi olívaolajjal kikenjük. Belesorakoztatjuk a paprikákat, paradicsomokat, és két evőkanálnyi olívaolajjal a tetejüket is meglocsoljuk.
  5. 210 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már szép barna. A legfinomabb friss magos barna kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2714
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Ajánló

Ha valaki szereti az erőset, az hegyes zöldpaprikába is töltheti. Csak arra vigyázzon, hogy a paprika elég nagy legyen a töltéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fetával töltött zöldpaprika és paradicsom
Gonoszka1 428 recept

Már régóta terveztem ezt a finomságot, és most meg csináltam. A só nem véletlenül maradt ki, hanem azért, mert a feta elég sós. Természetesen a feta sajtból is van többféle, így ha valaki úgy érzi, hogy nem elég sós, akkor tegyen bele sót. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek