Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors, mindenre jó gyümölcskompót - sütibe, sütire, de hús mellé is!

Dobd össze ezt a szuperegyszerű, villámgyors gyümölcskompótot, ami a hűtőd jolly joker alapanyaga lesz, hisz szinte mindenre rá tudod majd pakolni.

Főleg akkor szoktam bevetni ezt a trükköt, ha azt látom, hogy valamilyen gyümölcs nem fog időben elfogyni, így ahelyett, hogy megvárnám, hogy összefonnyadjon a konyhapulton, gyorsan beledobom egy forró, fűszeres szirupba.

Kőbe vésett szabályok nincsenek, a lényeg csupán annyi, hogy főznünk kell egy 1:1 arányú cukorszirupot, azaz összeforralni ugyanannyi mennyiségű vizet és cukrot. Ezt aztán lehet tovább fűszerezni fahéjjal, szegfűszeggel, sáfránnyal, citromhéjjal, de még kevés chilivel is. Ha ez megvan, akkor pedig már csak annyi a feladat, hogy rá kell önteni az előkészített (megmosott vagy meghámozott és felaprított) gyümölcsökre, és hagyni teljesen kihűlni.

Ha nem akarjuk pár napon belül felhasználni, akkor érdemes egy befőttes üvegben végrehajtani mindezt, és még amikor forró, rázárni a fedőt, és úgy hagyni kihűlni. Máskülönben 4-5 napig simán elpihen a hűtőben is, hogy aztán bármikor bevetésre készen álljon, mert tényleg eszméletlen sok dologra felhasználhatjuk.

RECEPT

Sáfrányos szirupban párolt körte

Elsőként mehet édességek mellé: egy szeletke brownie-hoz, a reggeli amerikai palacsinta tetejére, és kevert süteményekbe is beleszórhatjuk. Csinálhatunk belőle édes, túrókrémes szendvicseket is, de ne feledkezzünk meg a hús + gyümölcskombós ételekről sem, sőt, akár egy jófajta vasárnapi rántott hússal is működhet.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

5 nemzet legjobb cukrászdája Budapesten

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!