r
Nosalty Logó

Zselés szaloncukor

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kristyán Fanni
Zselés szaloncukor
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1553 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    596 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 1553 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat és a citromot kifacsarjuk, majd többször leszűrjük. A leszűrt, friss levet feltesszük melegedni egy kisebb edényben.
  2. A zselatinlapokat egyesével vízbe tesszük, és hagyjuk, hogy kb. 6-7 perc alatt megszívják magukat.
  3. Amikor a narancslé elkezd forrni, hozzáadjuk a cukrot, majd a zselatinlapokat, és pár perc alatt összefőzzük őket.
  4. A narancsos, folyékony zselatint szilikonformákba töltjük, de használhatunk ételtartó dobozt is. Utóbbi esetben béleljük ki sütőpapírral. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl nagy a doboz, hogy elég magas szaloncukraink legyenek.
  5. A kitöltött zselét rakjuk hideg helyre hűlni, majd amikor már elég hideg, rakjuk hűtőbe pár órára, hogy teljesen megdermedjen.
  6. A kihűlt zselét vegyük ki a formákból, vagy vágjuk fel megfelelő méretűre.
  7. Az étcsokit olvasszuk fel gőz fölött, majd forgassuk bele a zseléket. Nagyon fontos, hogy a csoki temperálása jól sikerüljön, folyjon szépen, de ne melegítsük túl, mert a forró csokoládé elolvasztja a zselét. A legjobb ha kisebb, levágott darabokkal leteszteljük először a megfelelő hőmérsékletű csokoládét.
  8. Ha végeztünk minden darabbal, hagyjuk hideg helyen megdermedni, majd fogyasszuk hűtve, vagy díszítsük vele a fát.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4438
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék

Receptjellemzők

Zselés szaloncukor
Kristyán Fanni 89 recept

Bár esztétikailag nem a legszebb látvány, de valljuk be, a szaloncukorban az a legjobb dolog, amikor leehetjük a karácsonyfáról. Az ünnep jelképévé vált kis bonbonokból egyre különlegesebb ízek jelennek meg a bolti kínálatban, de nem szabad elfeledkeznünk a leghagyományosabb, zselés ízről sem. Íme egy recept, hogy elkészíthessük otthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek