r
Nosalty Logó

Zöldséges ricottás primavera

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Zöldséges ricottás primavera
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    751 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    4253 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7436 micro
Összesen 1597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ricottát elkeverjük a tejjel, félretesszük.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük az apróra tört fokhagymát és dinszteljük kb 1 percig. (Aki chili paprikát is szeretne beletenni, az most adja hozzá azt is.)
  3. A paprikákat és a cukkinit feldaraboljuk tetszőleges méretűre, majd a serpenyőbe tesszük. Rögtön ezekkel együtt mehet a borsó és a fűszerek is. Közepes lángon tovább dinszteljük a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak kb. 5 perc.
  4. A tésztát megfőzzük a csomagolás utasításai szerint.
  5. A tésztát összekeverjük a ricottával, sózzuk, borsozzuk. Tetejére halmozzuk a sült zöldségeket és a felaprított olajbogyót, és már lehet is tálalni.
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 206
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsmentes kalandozások.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek