r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres karalábéleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Zöldfűszeres karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6289 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 683 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét, a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és felvágjuk kisebb kockákra, valamint a hagymát is feldaraboljuk és a paprikát is.
  2. Olajon megdinszteljük a karalábét, a sárgarépát, a hagymát, a paprikát és hozzáadjuk a vajat, majd a bulgurt is. Egy kicsit megforgatjuk, ezt követően pedig felengedjük a zöldségalaplével, és kb fél liter felforralt vízzel ( gyorsabban elkészül, ha forró vizet adunk hozzá).
  3. Ízesítjük, beletesszük a felaprított friss borsikafüvet, a petrezselyemzöldet, a kis lestyán levelet, a kaprot és a kis kurkumát.
  4. Lassan főzzük, néha kavarunk rajta. Ha megfőtt a zöldség, beletesszük a tejszínt egy kis tálba, majd egy merőkanál levest adunk a tejszínhez. Kavarás közben hozzáadjuk és utána lefedjük.( a bulgur még a forró levesben puhul , zsenge zöldség, ezért rövidebb kb. 15-20 perc a főzési idő).
  5. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel. Jó étvágyat !
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 5867
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres karalábéleves
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek