r
Nosalty Logó

Zöldcitromos sült garnéla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldcitromos sült garnéla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9461.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    5689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.
  2. A rákok lábait és fejét eltávolítjuk. A hátukat felhasítva a fekete bélcsatornájukat kiszedjük. Jól megmossuk, majd szárazra törölgetjük.
  3. 2 citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A másik két citromot felszeleteljük, és a tálalásnál használjuk.
  4. Egy serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát (max 30 másodperc). Hozzáadjuk a rákokat, és kb. 5-6 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk a garnélákat. A legvégén adjuk hozzá a citromlevet, a citromhéjat és a sherryt. Jól összekeverjük, és 30 másodperc múlva a tűzről lehúzzuk.
  5. A garnélákattányérokra helyezzük, megszórjuk a petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a felszeletelt citrommal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22968
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Ajánló

Bagettet kínáljunk hozzá a citromos szósz felitatásához!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyobbik fiam kedvenc eledele.  Nincs rossz ízlése, legalább is ami az ételeket illeti. A lányokkal kapcsolatban meg még változhat az ízlése. (Remélem) :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!