r
Nosalty Logó

Zöldborsó pesztós linguine

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kicsivik
Zöldborsó pesztós linguine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3734 micro
Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1232 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14935 micro
Összesen 2273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1433 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrásban lévő, sós vízben al dentére kifőzzük a tésztát, követve a csomagoláson feltüntetett előírást. Leszűrjük, a főzővízből félreteszünk 1 bögrényit.
  2. Enyhén sós vízben puhára pároljuk a zöldborsót, kb. 5 perc kell neki, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  3. Teflonserpenyőben kis lángon aranybarnára pirítjuk a fenyőmagot vagy a felaprított kesudiót, tökmagot.
  4. A borsóból, a magokból és a reszelt sajtból is félreteszünk 1/5-öd résznyit a díszítéshez.
  5. A maradék langyosra hűlt borsót, pirított magot, sajtot és fokhagymát akár turmixgépben, akár kézimixerrel pépesítjük. Ha még krémesebb állagra vágyunk, csurgathatunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat.
  6. A tésztát a sűrű szószhoz keverjük, hozzáadjuk a félretett egész borsószemeket, a főzővízből annyit, hogy lágy, krémes mártást kapjunk, és mérsékelt tűzön összerottyantjuk, hogy a tészta kicsit magába tudja szívni.
  7. Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk. A tányéron megperdítjük a maradék sajttal, ízlés szerint mentával, bazsalikommal, petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9307
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Főételként önmagában is laktató, ízletes csemege, de natúr sült hús vagy hal mellé gazdag köretként is megállja a helyét. A párom kedvéért én is sütöttem ki hozzá paprikás, borsos, zöldfűszeres, lisztben megforgatott keszeget és csukát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Az eredeti leírást itt találtam. El is mentettem rögtön húsmentes napokra, és mivel szeretem, ha a tészta jó bőven nyakon van öntve szósszal, kicsit kevesebb tésztát főztem ki az adott mennyiségű pesztóhoz. Ezért zöldellik olyan nagyon szépen a fotón. A kesudió remekül helyettesíti mindenféle mártásban a fenyőmagot, én is azt használtam. Alig győztem parancsolni magamnak, hogy ne egyem meg magában az összeset, olyannyira zamatos megpirítva. Habár a parmezán karakteresebb, anyagi megfontolásból maradtam a pannóniánál - nem rontotta el. Apróra vágott mentával bolondítottam meg a végén, szerintem jól harmonizál a zöld színű zöldségekkel: uborkával, cukkinivel, borsóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek