r
Nosalty Logó

Zöld, tavaszi tojáspörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Zöld, tavaszi tojáspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 1253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 69 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    896 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6159 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9763 micro
Összesen 419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4568.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2688 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1043 micro
  • Kolin:
    1516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    18477 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29290 micro
Összesen 1253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1021 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1619 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd jeges vízbe tesszük, hagyjuk kihűlni és megpucoljuk őket.
  2. Olajon megdinszteljük a felaprított újhagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is. További 1-2 perc pirítás után beletesszük a reteklevelet és a spenótot és fedő alatt megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és 5-7 perc alatt összefőzzük az alapot. Botmixerrel teljesen simára dolgozzuk.
  4. A tojásokat felnegyedeljük, majd beletesszük őket a zöld alapba és elkeverjük. Kaláccsal, ecetes salátával és retekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 805
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 28.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Zöld, tavaszi tojáspörkölt
Lakos Benedek 264 recept

A klasszikus tojáspörkölt fantasztikusan zöld, harsány és tavaszias szószban érkezik, ezzel teljes hátraarcot mutatva a magyaros, paprikás verziónak. Készítsük el, ha valami könnyedebb, mégis laktató ebédre (vagy akár kiadós reggelire) vágyunk. Húsvétra is kiváló választás, hisz' tojás úgyis akad majd otthon: tunkoljuk egy szelet kaláccsal, mellé pedig fogyasszunk ecetes salátát és retket.

Hozzávalók

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek